Újabb jelentős erősítés a támadószekcióba: Balajti Ádám is kék-sárgába öltözik

Balajti Ádám (31) rutinos csatár, legutóbb a bajnok Vasas FC labdarúgója volt, a következő szezonban pedig már a Tisza partján várjuk tőle a gólokat.

Melyek voltak eddigi labdarúgó pályafutásod főbb állomásai?

Egerben kezdtem el focizni. Utánpótlás korúként játszottam az Újpestben és a Ferencvárosban is. Felnőttként többek között az Újpest, az MTK és a Vasas labdarúgója voltam.

Aki a magyar labdarúgást követi, tudja, hogy tagja voltál az U20-as világbajnokságon, Egyiptomban bronzérmet szerző válogatottnak.

A felnőttek között nem sikerült pályára lépnem a magyar válogatottban, de az összes utánpótlás korosztályban pályára léptem a címeres mezben.

Milyen poszton szeretsz leginkább játszani?

Középcsatárként vagy a befejező csatár mögött visszavonva ,,hamis kilencesként”.

Hogyan jött számodra a tiszakécskei lehetőség?

A Tiszakécskei LC szakmai igazgatója, Nyilas Elek úr keresett meg. Többször egyeztettem vele. Úgy éreztem, hogy nagyon szeretne Tiszakécskére hozni. Ez számomra nagyon szimpatikus volt, így éltem a lehetőséggel.

Ismerted korábban a tiszakécskei klubbot?

Ellenfélként játszottam már itt párszor. Legutóbb éppen nem egy kellemes emléket őrzök, hiszen kikaptunk itt a Vasassal. Igaz, akkor nem léptem pályára, de azt láttam, hogy nagyon szervezett focit játszott a hazai csapat. A hangulat, ami körülvette a kécskei csapatot az tetszett.

Játszottál már korábban együtt valakivel a jelenlegi kécskei keretből? 

Utánpótlás szinten Antal Botonddal. Felnőttként Zamostny Balázzsal Újpesten és Pongrácz Viktorral Győrben. Mindenki jól fogadott az öltözőben. Visinka Ede vezetőedzővel még nem dolgoztam együtt korábban, de már várom a közös munkát!

Mire lehet képes a kécskei csapat a következő bajnoki szezonban?

Korai még erre válaszolni, hiszen most érkeztem. Még csak egyszer edzettem együtt a csapattal. Erről az egy edzésről egyébként jó benyomásokat szereztem. Formálódik még a keret, hiszen még nincs vége az átigazolási időszaknak. Az biztos, hogy még egyszer olyan szezonkezdetet nem engedhet meg magának a kécskei csapat, mint tavaly, amikor nagyon beragadt a rajtnál. Ezt el kell kerülni! A tavaszi jó sorozatot kell megismételni, s azt a formát minél tovább állandósítani. A jó szezonkezdet az egész évre nagy lökést adhatna.

Milyen bajnokságnak tartod a jelenlegi NB II-t?

Egy teljesen kiszámíthatatlan bajnokságnak, ahol minden előfordulhat. Itt nincsenek papírforma eredmények, s nem mindig a favoritok érnek oda a végén az elejére.

Balajti Ádám egy évre kölcsönbe érkezik a Tiszakécskei LC kötelékébe.

TLC