Rutinos befejezőcsatár érkezett: Horváth Zoltán is a Tisza-parton lőheti a gólokat

Horváth Zoltán (32) rendkívül jó felépítésű, klasszikus erőcsatár, aki július 6-án két éves szerződést írt alá Tiszakécskén, tovább erősítve csapatunkat.

Hol futballoztál eddig a pályafutásod során?

Nyíregyházán kezdtem el a labdarúgást. Ott nevelkedtem 18 éves koromig. Ezt követően kerültem Kisvárdára, ahol bemutatkozhattam az NB III-ban a felnőttek között. Ezután Cigándon a megyei I. osztályban folytattam, ahol az első évben bajnokságot nyertünk, majd három évig az NB III-ban szerepeltem a csapattal. Az utolsó cigándi szezonomban 24 góllal lettem házi gólkirály. Ezt követően Egerbe, az NB II-be kerültem, ahol megnyertük a bajnokságot, így én is feljutottam a csapattal az NB I-be. Onnan a Debreceni VSC igazolt le, majd három évig Ausztriában futballoztam. 2017-ben igazoltam haza, Kisvárdára az NB II-be. Abban a szezonban harmadikok lettünk a csapattal, majd a következő bajnoki idény után felkerültük az első osztályba. A Kisvárda első NB I-es évében a bennmaradás volt a cél, amit sikerrel abszolváltunk. Én abban a szezonban 9 gólt és 6 gólpasszt jegyeztem. Ezután a Győri ETO-hoz igazoltam, abban az évben kellett félbe szakítani a koronavírus járvány miatt a bajnoki szezont. Visszakerültem Kisvárdára, ahol az NB I-ben a tabella első felében végeztünk a csapattal. Ekkor keresett meg a Diósgyőri VTK és kivásárolt a szerződésemből. A DVTK-nál a feljutás volt a cél, amiről lemaradtunk a Vasas és a Kecskemét mögött. Ezt követően közös megegyezéssel szerződést bontottunk a klubnál.

Hogyan jött a tiszakécskei lehetőség?

Több csapat is érdeklődött. A Tiszakécskei LC-vel folyamatosan tárgyaltunk, éreztem, hogy komolyan számolnának velem a klubnál. Korábbi csapattársaimtól is érdeklődtem a TLC-ről és csak pozitív visszajelzéseket hallottam a klubról. Nem szerettem volna kölcsönbe érkezni. Két éves szerződést kötöttünk a Tiszakécskei LC-vel. Úgy gondolom, hogy ide igazolásommal tudok majd segíteni a klubnak a céljai elérésében.

Milyenek az első benyomások itt Tiszakécskén?

Július 6-án érkeztem meg. Délelőtt aláírtuk a szerződést, a délutáni edzésen pedig már közösen gyakorolhattam a csapattal. Szimpatikus volt mindenki, jó benyomásokat szereztem.

Játszottál-e együtt valakivel korábban a TLC jelenlegi keretéből?

A jelenlegi keretből nem, de Horváth Adriánnal és Heffler Norberttel igen, akik szintén a Tiszakécskét erősítették.

Mire lehet képes véleményed szerint a TLC a következő bajnoki szezonban?

Sok jó játékos van a keretben. A klub kimondottan jól igazolt a nyáron. A tabella első felébe várom a csapatot.

Ismerted korábban településünket?

Amit eddig láttam Tiszakécskéből az alapján elmondhatom, hogy nagyon szép, nyugodt hangulatú település. Minden feltétel adott ahhoz, hogy csak a munkára koncentrálhassunk. Szeretnék a családommal ide költözni, hiszen feleségemmel van már egy kisgyermekünk és a második baba is hamarosan érkezik.

TLC