Jön a szezonrajt! HAJRÁ KÉCSKE!

Július 31-én 17.30-kor útjára indul a labda a Tiszakécskei Városi Sportcentrumban, hiszen elkezdődik a Merkantil Bank Liga NB II 2022/2023-as szezonja. Az első bajnokin a Credobus Mosonmagyaróvár lesz az ellenfél.

Nagy izgalommal várja minden tiszakécskei sportbarát és TLC szimpatizáns az új bajnoki szezont. Csapatunk a jó tavaszi szezon után magabiztosan maradt benn az NB II-ben és a nyári átigazolási időszakban is jól erősített a Tiszakécskei LC. Visinka Ede vezetőedző csapata több felkészülési mérkőzést is lejátszott az elmúlt hetekben, amelyek alatt folyamatosan javult a játék és erősödött a kohézió a keretben. Az új labdarúgók is felvették a ritmust és azok is lendületbe jöhettek, akiknek esetleg lemaradásuk volt a többiekhez képest. Bizakodva várjuk a rajtot, annak tükrében is, hogy az újonc Mosonmagyaróvár erős ellenfél.

 

A tiszakecskefoci.hu-nak Visinka Ede vezetőedző nyilatkozott a vasárnapi bajnokival kapcsolatban:

,,Szerencsére mindenki egészséges, egy-két apróságtól eltekintve minden labdarúgónk készen áll a mérkőzésre. Bízom benne, hogy ezt a bajnokit sikerül megnyernünk, annak ellenére, hogy a Mosonmagyaróvár egy szervezett, jó csapat. Rutinos és fiatal játékosok alkotják a keretüket, van bennük sebesség és megfelelő magasság is. Kielemeztük ellenfelünket, akik nagyon jól mennek át védekezésből támadásba. Nagy fölénnyel nyerték meg az NB III Nyugati csoportját, ami talán a legnehezebb csoport volt a harmadik vonalban. Az újonc csapat mindig egy felfokozott hangulatban kezdi a bajnokságot, ami szintén tud adni egy előnyt.  Azonban mi nagyon komolyan vesszük ezt a bajnokságot már a kezdetektől, mert a szezon kezdete meghatározhatja a továbbiakat. Jó játékosok érkeztek a nyáron hozzánk, pengés labdarúgók, akik képesek mérkőzéseket eldönteni. Így több ,,fegyver” van a tarsolyunkban. Mindenkitől maximális hozzáállást várok minden egyes percben. Hosszú lesz a bajnokság, nagyon nagy a tét, de ha igazi csapatként működünk és mindenki belead apait-anyait, akkor jól fogunk szerepelni ebben a bajnokságban.”

A vasárnapi kezdő csapat összeállt már?

A fejemben már megvan.

A Mosonmagyaróváriak klub honlapjának Varga László az MTE vezetőedzője nyilatkozott:

„Izgatottan várjuk a vasárnapi rajtot – mondja Varga László, a Credobus Mosonmagyaróvár vezetőedzője. A felkészülésünk rendben volt, amit elterveztünk, azt meg tudtuk valósítani. Biztos vagyok benne, hogy ez a szezon más lesz, mint az előző volt. Az NB II-ben nagyon erős csapatokkal fogunk megmérkőzni, rengeteg jó képességű labdarúgó alkotja a kereteket, és kiváló edzőkből sincs hiány. Nem reális azt várni a csapattól, amit az NB III-ban produkált, mert ez más szint. A másodosztályban nem fogunk tudni annyira dominálni és az ellenfél fölé nőni, mint tettük azt az előző szezonban. Ettől függetlenül nem fogunk bunkerfocit játszani, és szervezettek leszünk. Nehéz mérkőzés lesz a vasárnapi, mert a Tiszakécske rutinos játékosokkal erősített a nyáron (Érkezők: Antal Botond (Mezőkövesd), Balajti Ádám (Vasas – kölcsönbe), Geiger Norbert (PMFC), Horváth Zoltán (DVTK), Kiss Norbert (Puskás Akadémia – kölcsönbe), Máté Zsolt (Újpest – ismét kölcsönbe), Szekér Ádám (Haladás), Winkler András (Budaörs), Zamostny Balázs (Nyíregyháza). Ráadásul tavasszal volt nyolcmeccses veretlenségi sorozatuk is, ahol hat győzelem mellett két döntetlent játszottak. Ennek nagy szerepe volt abban, hogy sikerült bent maradniuk. Mindent megteszünk az eredményes rajt érdekében, és megpróbálunk meglepetést okozni.”

meccstörténelem:

A két klub közös históriája csekély, hiszen mindössze két NB II-es bajnoki mérkőzés szerepel a statisztikában. 2018-ban Mosonmagyaróváron 0-0-át ért el a tiszakécskei csapat, még a tavaszi szezonban 2019-ben 1-1-et a Tisza partján. Akkor a kécskei gólt Mihály Dávid szerezte. Abból a mérkőzéskeretünkből Csáki Róbert és Oláh Máté jelenleg is a Tiszakécskei LC-t erősíti.

szurkolói információk:

A jegyek ára egységesen 1000 Ft, 14 éves kor alatt a belépés díjtalan.

A Sportcentrum kapui a szurkolók számára egy órával a mérkőzés kezdete előtt nyílnak meg.

A vendégszurkolók a Strand utcai bejárat felől léphetnek be a szektorukba.

Látogassunk ki minél többen vasárnap a Sportcentrumba, induljon futballünneppel a 2022/2023-as bajnoki szezon! Zúgjon a Hajrá Kécske!

TLC