Győzelemmel rajtoltunk!

A labdarúgó NB II 1. fordulójában csapatunk a csereként beálló Balajti Ádám büntetőből szerzett góljával 1–0-ra nyert az újonc Mosonmagyaróvár ellen, ezzel itthon tartotta a három pontot.

Nagyjából hetven percig nem túl magas színvonalú mérkőzést vívott a két csapat. A sok-sok apró szabálytalanság miatt folyamatos játék nem tudott kialakulni, a kapuk nem forogtak veszélyben. A küzdelem dominált.

A 70. perc után viszont a Tiszakécske minőségi cseréi változást hoztak, illetve azért, mert az újonc gárda kissé elfáradt a tempóban, fölénybe került csapatunk. Visinka Ede kiválóan cserélt. Külön öröm volt látni a saját nevelésű fiatalunk, Lovas Zsombor játékát, aki nagyon jól, bátran szállt be a csatába. Egy veszélyes fejes és egy jó kapura lövés fűződik a nevéhez ezen a meccsen, amikor is debütált hazai pályán is az NB II-ben. Csak így tovább!

Balajti Ádám a 74. percben állt be csereként, és a 83. percben kiharcolt egy büntetőt. A tizenegyes előtt Tóth László szabálytalankodott a korábbi gólkirállyal szemben. Tettéért sárga lapot kapott. A sértett magabiztosan értékesítette a büntetőt a 84. percben: a labdát balra lőtte, a kapus jobbra dőlt el. 1–0

A gól után a vendégcsapat vezetőedzője cserékkel próbált frissíteni, de az egyenlítés már nem sikerült, így a Tiszakécskei LC otthon tartotta a pontokat a szezon első mérkőzésén.

A találkozó szünetében vehették át bajnoki aranyérmeiket U16-os leánycsapatunk tagjai, akiknek ezúton is gratulálunk, illetve a mérkőzés előtt külön köszöntötték Őrző Istvánt és Pálinkás Bélát a labdarúgás berkeiben nyújtott több évtizedes eredményeik elismeréseként.

2022.07.31. Merkantil Bank Liga NB II, 1. forduló

Tiszakécskei LC – Credobus Mosonmagyaróvár 1–0 (0–0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Nagy Norbert (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert)

Tiszakécskei LC: Antal B. – Balázs B., Végső, Máté Zs., Farkas N. (Balajti, 74.) – Erdei C., Szekér (Horváth Z., 66.), Kiss N. (Pongrácz, 60.), Gyurján (Vachtler, 60.) – Zamostny, Geiger (Lovas Zs., 60.). Vezetőedző: Visinka Ede

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Gáncs, Czingráber, Debreceni, Horváth K. (Nagy K., 60.) – Tóth L. (Jasarevic, 85.), Végh B., Illés (Sajbán Mi., 60.), Nagy Z. (Boros G., 85.) – Szalka (Monori, 73.), Deák I. Vezetőedző: Varga László

Gólszerző: Balajti (84. – 11-esből)

Vezetőedzői értékelések:

Visinka Ede: Nagyon örülök a győzelemnek. Nem játszottunk jól, hetven percig görcsösek voltunk. Nem volt bennünk kreativitás, még kapura sem lőttünk. Szerencsére a cseréink nagyon jól szálltak be, és egy tizenegyessel sikerült eldöntenünk a mérkőzést. Az egész csapatnak gratulálok a győzelemhez, mert végig türelmesek voltunk, annak ellenére, hogy egy nagyon jó csapattal játszottunk. Biztos vagyok benne, hogy a Mosonmagyaróvár sok csapat dolgát megnehezíti majd ebben a szezonban.

Varga László: Jól játszott a csapat, megvoltak a lehetőségeink. Egy jó ikszes meccsnek éreztem, amíg nem jött az a véleményes tizenegyes. Utána mentünk az eredmény után, de nem sikerült az egyenlítés.

A tiszakécskei labdarúgó csapat legközelebb augusztus 7-én 19.00 órától idegenben, a szintén újonc Kozármisleny ellen mérkőzik a bajnokságban. Bízzunk benne, hogy ott is sikerrel szerepelnek játékosaink!

Szép volt fiúk! Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

(fotók: Sipos Bence/ Kécskei Krónika)