A Tiszakécske-Diósgyőr mindig presztízsmeccs

A Merkantil Bank Liga NB II 3. fordulójában a 90-es évek derekának két nagy riválisa a Tiszakécske és a Diósgyőr mérkőzik meg a Tisza partján.

Gyorsan elrepültek az évek, évtizedek. A 90-es évek nagy Tiszakécske-Diósgyőr rangadóira már új generációk egész sora nem is emlékezhet. A harmincöt év felettiekben azonban még élesen élnek a képek a nagy meccsekről, a szurkolásról, a legendás transzparensekről. Ennek köszönhetően még most is 2022-ben is jóleső izgalom és várakozás keríti hatalmába a tiszakécskei szurkolókat, ha közeledik a DVTK elleni bajnoki.

A DVTK a tavalyi erős keretét még tovább izmosította a nyáron. Ennek ellenére két vereséggel kezdték a szezont Dragan Vukmir tanítványai. S bizony ez a szereplés a miskolci nézőszámokon is tükröződik. Siófokon 1-0-ra, majd hazai környezetben 2-1-re kaptak ki a Soroksártól. Nincsenek jó passzban a piros-fehérek, ennek ellenére ők a vasárnapi bajnoki esélyesei.

Csapatunk jól kezdett a bajnokságban, hiszen 1-0-ra győzött hazai pályán a Mosonmagyaróvár ellen, viszont a második fordulóban, némileg váratlanul 3-1-re kaptunk ki a szintén újonc Kozármislenytől. Ezt a kisiklást szeretné most feledtetni Visinka Ede legénysége. A DVTK-nak létkérdés a győzelem megszerzése, hiszen a szezon végén osztályt szeretnének váltani. Méghozzá felfelé. Ebből adódóan jó mérkőzésre, nagy taktikai csatára számíthatunk a Sportcentrumban.

Keretünkből Kalmár Ferenc, Geiger Norbert és Balajti Ádám nem játszhat sérülés miatt vasárnap.

A bajnoki találkozóval kapcsolatban Visinka Ede vezetőedző úgy nyilatkozott klubunk honlapjának:

A nagy múltú Diósgyőr érkezik hozzánk. Tudjuk, hogy a két klub történetében volt olyan időszak, amikor nagy rivalizálás folyt a csapatok között. Számunka kiemelt fontosságú ez a mérkőzés. A legutóbbi vereségünk után stabil és kiegyensúlyozott játékra van szükségünk, ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el. Célra törően kell futballozni a csapatnak. A fiúk egész héten nagyon jól edzettek, rendkívül motiváltak. Tudjuk, hogy a mérkőzés esélyese a DVTK, de mindent megfogunk tenni annak érdekében, hogy pozitív eredményt érjünk el.

 

meccstörténelem:

A statisztikából jól látható, hogy teljesen ,,egálban” van a két klub az örökmérlegen:

NB II:

NB I:

szurkolói információk:

A jegyek ára egységesen 1000 Ft, 14 éves kor alatt a belépés díjtalan.

A Sportcentrum kapui a szurkolók számára egy órával a mérkőzés kezdete előtt nyílnak meg.

A vendégszurkolók a Strand utcai bejárat felől léphetnek be a szektorukba.

Mindent bele fiúk! Hajrá Kécske!

TLC

(fő kép forrása: dvtk.eu)