Jól hajrázott csapatunk, de nem sikerült egyenlíteni

A mérkőzés nagy részében a vendég DVTK uralta a játékot, így megérdemelten szerezte meg a győzelmet a Sportcentrumban. Folytatás szerdán a Csákvár ellen!

A kezdőrúgást Molnár István az egykori kiváló tiszakécskei középpályás végezte el a mérkőzés előtt. Molnár 1997-ben az NB I második fordulójában lőtt gólt a Diósgyőrnek kécskei színekben. Azon a meccsen 2-0-ra győzött a Tiszakécske.

Sajnos, a mai meccs nem indult jól a csapatunk számára. A mérkőzés elejét nagyban meghatározta, hogy a tizedik percben hatalmas zivatar érkezett meg a Tisza partjára. A játékosok csúszkáltak és pontatlanul játszottak a szakadó esőben. Talán ennek is köszönhető, hogy az első félidőben kevés nagy helyzet volt. A vezetést a Diósgyőr szerezte meg Bényei Ágoston révén.

A vendégek csatára egy kapu előtti kavarodás után maradt üresen, így könnyen helyezhette a labdát a kécskei kapuba, 0–1.

A kécskeieket megfogta a bekapott gól. A félidő hátralevő részében nagy lehetőség már nem alakult ki. Így 1–0-ás vendég vezetéssel mehettek az öltözőbe a csapatok.

A második félidő egy gyors diósgyőri góllal kezdődött. Lélektani szempontból a hazaiak a lehető legrosszabbkor kapták a találatot. Bényei újabb góljával már 2–0-ra vezettek a vendégek. Egy jobb oldali beadás után a fiatal DVTK játékos üresen érkezett a hosszún és könnyedén belsőzte a kapuba a labdát.

A Tiszakécske játéka a 70. perc környékén élénkült meg. Jól szálltak be a cserék a meccsbe, Vólent és Gyurján kimondottan agilisan futballozott.

A 75. percben Vólent egy kiugratás után jobbal a hosszú alsóba lőtt Danilovic mellett. (1–2) Vólent előtt adódott még egy lehetőség a hajrában az egyenlítésre, de nem sikerült a hálóba terelni a labdát, így maradt az 1–2-es végeredmény, a DVTK elvitte a három pontot Tiszakécskéről. Szerdán lehet javítani a Csákvár ellen!

LABDARÚGÓ NB II, 3. FORDULÓ, 2022.08.14.

TISZAKÉCSKEI LC–DIÓSGYŐRI VTK 1–2 (0–1)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 700 néző. Vezette: Farkas Tibor (Sinkovicz Dániel, Szabó Dániel)

Tiszakécskei LC: Antal – Balázs B., Végső, Máté Zs., Farkas N. (Gyurján, a szünetben) – Lovas A. (Lovas Zs., a szünetben), Pongrácz, Erdei C., Winkler A. (Vachtler Cs., 60.) – Zamostny (Szekér, 60.), Horváth Z. (Vólent, 70.). Vezetőedző: Visinka Ede

Diósgyőri VTK: Danilovic – Farkas D., Hegedűs J., Szatmári Cs., Bárdos – Holdampf, Bényei Á. (Koman, 68.) – Radics M. (Szőke A., a szünetben), Bertus (Viczián, 90+3.), Vajda (Jurek 75.) – Lukács D. (Eppel, 68.). Vezetőedző: Dragan Vukmir

Gólszerző: Vólent (75.), ill. Bényei (29., 46.)

Visinka Ede: Megérdemelten nyert a Diósgyőr. Mi 60-70 percig nagyon félénken játszottunk. Ez nem elég. Szenvedély nélkül nem lehet ezt a sportot űzni. Az utolsó 20 percre tudunk alapozni. A DVTK kihasználta könnyelmű hibáinkat. A csapatom egy szerencsés hajrával talán az X-et kiharcolhatta volna, de ki kell mondanom, hogy nem volt benne a meccsben a siker. Sokat dolgoztunk eddig is, de még nem állt össze a csapatunk. Remélem már szerdától összeállnak a dolgok és elindulunk felfelé. 

Dragan Vukmir: Ilyen nehéz mérkőzésre számítottunk. Hamarabb le kellett volna zárnunk a meccset, de kimaradtak a helyzeteink. A vége így izgalmas lett, de ettől érdekes a futball. Bízom a csapatban mert jól dolgozik a társaság. Most közepesen játszottunk és szereztünk 3 pontot, ennél csak jobb lehet.

Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC