Szervezett focival, szép győzelmet arattunk

Csapatunk uralta a Haladás elleni mérkőzést, így megérdemelt győzelmet aratott a Merkantil Bank Liga NB II 7. fordulójában.

Nagy elánnal vetették bele magukat a mérkőzésbe a tiszakécskei labdarúgók, míg a Haladás futballistái kissé enerváltan futballoztak.

Az első gól a 12. percben esett, egy tizenegyest követően. A 10. percben egy jobb oldali szögletet követően Farkas Norbertet rúgták fel. A játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Zamostny Balázs állt, és a jobbra vetődő Verpecz mellett higgadtan, félmagasan a kapu közepébe lőtt. 1–0

 

A 20. percben a tiszakécskei csapat egy gyönyörűen végigvitt kontra után Gyurján Bence révén szerezte meg a második gólt. A kécskei csatár berobogott a 16-oson belülre, majd szenzációs csel után lőtt a kapu bal oldalába. Verpecznek esélye sem volt a hárításra. 2–0

A Haladás a második félidőben sem tudott ritmust váltani, továbbra is a kécskeiek uralták a bajnokit.

A szombathelyi zöld-fehérek legnagyobb lehetősége egy szabadrúgásnál adódott. Molnár lövése után Halasinak bravúrral kellett védenie. Ezen kívül nagy szombathelyi lehetőség nem adódott a mérkőzésen.

A tiszakécskeiek  megérdemelten szerezték meg a három pontot.

2022.09.04. Merkantil Bank Liga NB II 7. forduló

Tiszakécskei LC – Szombathelyi Haladás 2–0 (2–0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 400 néző. Vezette: Takács Tamás (Rózsa Dávid, Ring Kevin)

Tiszakécskei LC: Halasi – Balázs B., Máté Zs., Csáki, Farkas N.(Farkas A., 77.) – Winkler (Lovas A., 87.), Szekér (Végső, a szünetben), Kiss N., Erdei C. – Gyurján (Vachtler, 61.) Zamostny (Horváth Z., 77.). Vezetőedző: Visinka Ede

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Simut, Hursán (Tóth M., 40.), Devecseri, Németh M.(Lencse, a szünetben) – Csernik, Csilus (Csató M., 35.), Sipos Z.(Derekas, 35.), Bosnjak – Molnár R., Horváth R. (Taipi,72.) Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Zamostny (12. –11-esből), Gyurján (20.)

Visinka Ede: Nagyon örülök a kapott gól nélküli győzelemnek. Már a bemelegítésnél érződött a játékosokon, hogy mindenáron nyerni akarnak. Boldog vagyok, hogy a lelkes és hű szurkolóinkkal együtt ünnepelhettünk. Minden mérkőzésen igyekszünk a maximumot kihozni magunkból. Egyelőre ez ilyen hideg-meleg sajnos, de ha a jó formánk állandósul, akkor stabilan játszhatunk majd az elkövetkező időszakban, és nemcsak itthon, hanem idegenben is.

Németh Szabolcs: Nagyon el vagyok keseredve. Ha az NB II-ben pontokat akarunk szerezni, ilyen teljesítményt nem nyújthatunk. Se a hozzáállással, se a játék minőségével nem vagyok megelégedve.

Csapatunk legközelebb a BFC Siófok vendégeként játszik idegenben a bajnokságban szeptember 11-én, aztán jön a Magyar Kupában a várva-várt megyei derbi, hazai pályán a Kecskeméti TE ellen, szeptember 18-án!

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

TLC

(fotók: Sipos Bence/Kécskei Krónika)