Fontos ponttal térhetünk haza Siófokról

Egymás utáni második bajnokiján nem kapott gólt labdarúgó csapatunk. A Merkantil Bank Liga NB II 8. fordulójában Siófokon ért el labdarúgó csapatunk 0-0-s döntetlent. Ennek köszönhetően egy értékes ponttal gyarapítottuk pontjaink számát.

2022.09.11.  Merkantil Bank Liga NB II, 8. FORDULÓ

BFC Siófok–Tiszakécskei LC 0–0

Siófok, Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Németh Ádám (Sinkovicz Dániel, Ország Péter)

BFC Siófok: Hutvágner – Polényi, Vágó, Varjas Z., Debreceni Á. – Szakály A. (Major, 87.), Krausz – Balogh B. (Dénes Cs., 62.), Nyári (Varga B., 77.), Makrai (Girsik, 62.) – Horváth P. (Farkas B., 77.). Vezetőedző: Domján Attila

Tiszakécskei LC: Halasi – Balázs B., Csáki, Máté Zs. (Farkas A., 41.), Farkas N. – Szekér – Gyurján (Vachtler, 62.), Kiss N., Erdei C., Winkler (Balajti, 62.) – Zamostny (Vólent, 87.). Vezetőedző: Visinka Ede

Domján Attila: Ezt a meccset csak véletlenül tudta volna megnyerni bármelyik csapat, nem volt benne a játékban a gól. Ha mindenáron pozitívumot akarok keresni, akkor azt tudom mondani, hogy érintetlen maradt a hálónk. (nso.hu)

Visinka Ede a TLC csapatának vezetőedzője klubunk honlapjának úgy fogalmazott a mérkőzés után:

Nagyon harcos mérkőzésen vagyunk túl. Két egyenrangú ellenfél küzdelmét láthatták a szurkolók. A mérkőzés elején ránk erőltette akaratát a hazai csapat, aztán kiegyenlített játék folyt a pályán. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés legnagyobb helyzete előttünk adódott, amikor Gyurján és Zamostny összjátéka után a hazaiak kapusa bravúrral védett. A második félidőben próbáltunk frissíteni és támadólag fellépni. Az nagyon fontos, hogy a hazai siker után ezúttal is pontot tudtunk szerezni. A 10. helyen állunk a tabellán. Sűrű a mezőny. Megpróbálunk előrefelé tekintgetni. A bajnokságban két hazai mérkőzés jön majd, amelyekből a legtöbbet szeretnénk kihozni.

A Siófoki bajnokiról így írt az nso.hu:

A házigazdák az első fél órában több veszélyes lehetőséget is kialakítottak, de vagy hiba csúszott a befejezésekbe, vagy pedig Halasi mentette meg a kécskeieket a góltól. A folytatásban – egy Szakály- és egy Zamostny-lövést leszámítva – eseménytelenül csordogáltak a percek, sokáig csak a sárga lapok és a két szakvezető által eszközölt cserék jelentették a jegyzetelni valót.

A sok párharccal és szabálytalansággal tarkított mérkőzést a véghajrában megnyerhette volna a házigazda, de Szakály Attila kecsegtető helyről elvégzett szabadrúgását Halasi magabiztosan hárította. A látottak alapján végül igazságos döntetlen született, így mindkét csapat eggyel gyarapította pontjai számát a háromhetes bajnoki szünet előtt.

Jövő hét vasárnap jön a várva várt MOL Magyar Kupa mérkőzés a Kecskeméti TE ellen!

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

TLC

(fotók forrása: nso.hu, Németh András-Somogyi Hírlap)