A második félidőben döntötte el a továbbjutás kérdését a Kecskeméti TE

A MOL Magyar Kupának köszönhetően ebben a szezonban sem maradtunk Bács-Kiskun megyei derbi nélkül. A 3. fordulóban megrendezett mérkőzésen csapatunk 3-0-ra kapott ki a hírös városi gárdától, így búcsúzott a sorozattól.

850 szurkoló előtt, igazi futballhangulatban mérkőzhettek meg a csapatok szeptember 18-án, vasárnap délután.

A meccs első 15 perce az NB I meglepetés csapatának, a KTE-nek a dominanciáját hozta. Az első nagy rohamokat kivédekezte csapatunk, majd az idő múlásával egyre inkább kiegyenlítetté tette a találkozót.

Az első félidő 33. percében Farkas Norbert tört be a vendégek 16-osán belülre, majd ott egy kecskeméti védő szorításában elesett. A mérkőzés játékvezetője műesésnek ítélte és sárga lapot adott Farkasnak. Véleményes volt.

Szintén az első játékrész legnagyobb kecskeméti helyzetét Szabó Levente hagyta ki, aki fejjel veszélyeztette Halasi kapuját. 6 méterről fejelt fölé. Nem sokat tévesztett.

A szünetre 0-0-ával mehettek a csapatok. A szurkolók közül többen már a hosszabbításról beszélgettek. Sajnos, nem így történt…

A 48. percben Pejovics talált be húszméteres szabadrúgásból, majd szűk húsz perccel később Grünvald beadását a csereként beálló hórihorgas csatár, Tóth Barna fejelte a léc alá.

Az első gól után egy perccel Zamostny kis híján egyenlített, majd a 69. percben Gyurján passza után Vachtler bombázta szét a felső kapufát. Ezen a napon a szerencse sem állt mellénk.

A továbbjutás kérdése a 87. percben dőlt el végleg – Katona lőtt éles szögből, Halasi pont Tóth elé ütötte, aki aztán bevágta a kipattanót.

2022.09.18. MOL Magyar Kupa 3. forduló

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 850 néző, vezette: Berényi Tamás(Kovács Gábor, Szabó Dániel)

Tiszakécskei LC – Kecskeméti TE 0 – 3(0 – 0)

Tiszakécskei LC: Halasi- Balázs B., Kiprich(Végső, 74.), Farkas A., Farkas N.- Winkler(Vachtler, 46.), Szekér Á.(Pongrácz, 77.), Erdei C., Gyurján(Vólent, 69.)- Zamostny, Balajti(Oláh, 77.)

Kecskeméti TE: Varga Á.- Sági M.(Banó-Szabó, 58.), Ryashko(Szabó A., 58.), Belényesi, Pejovic, Grünwald- Katona M.(Nagy K. 46.), Vágó L., Szuhodovszki – Szabó L.(Katona B., 80.), Duranovic(Tóth B., 64.)

gólszerző: Pejovic (48.), Tóth B.(67., 87.)

vezetőedzői értékelések:

Visinka Ede, Tiszakécskei LC:

A vereség ellenére elégedett vagyok a játékosaimmal. Szerintem stílusosan futballoztunk. Bátran játszottunk. Magasan, fönt letámadtuk az ellenfelet és ennek volt is nyomatéka. Labdaszerzésekből veszélyeztettünk. Sajnálom az első gólt, mert kétes szituációból született. Nem is biztos, hogy szabadrúgásnak kellett volna jönnie. A gól után volt egy százas helyzetünk, ha azt berúgjuk, visszajöhettünk volna a meccsbe. Nem vallottunk szégyent az NB I üde színfoltja ellen. Ők berúgták a helyzeteiket. Gratulálok nekik a bajnokság és a kupa miatt is!

Szabó István, Kecskeméti TE:

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Az első húsz-huszonöt percben több helyzetünk is volt. Úgy gondolom, hogy irányítottuk a játékot. A szünetben megbeszéltük, hogy mi lehet az a stratégia, amivel meg tudjuk bontani a Kécskét. A szabadrúgásnál szerencsénk is volt, mert a sorfal nem a legjobban állt fel. Utána a Tóth Barna bejött csereként, az ő stabilitása és fizikális ereje sokat számított. Szerencsére nem sérült meg senki ezen a meccsen, a találkozó jól szolgálta a felkészülésünket is a bajnoki folytatásra. A győzelem jót tett a csapatkohéziónak. A Tiszakécskének sok sikert kívánok a bajnoki folytatásra.

A Tiszakécskei LC legközelebb a válogatott szünet után, október 2-án 17.00 órától a Soroksár SC-t fogadja a bajnokságban.

Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

(fotók: Sipos Bence/Kécskei Krónika)