A Soroksár elleni győzelemmel folytatódott a bajnokság csapatunk számára

A labdarúgó NB II 9. fordulójában a Tiszakécskei LC csapata 1–0-ás győzelmet aratott a vendég Soroksár SC ellen. A három pont sorsát Zamostny Balázs villanása döntötte el.

Egyenlő erők küzdelmét láthatták a mérkőzésre kilátogató szurkolók. Tipikus egygólos meccs volt, amelynek a végén a hazai csapat örülhetett.

Az első félidőben felváltva uralták a játékot a küzdő felek. Voltak olyan periódusok, amikor a Soroksár játszott meggyőzőbben, máskor pedig a Tiszakécske játékosai járatták a labdát az ellenfél tizenhatosának környezetében. Így telt el az első félidő és a második félidő nagy része is. Egészen a gólig.

A 78. percben Zamostny Balázs egy mintaszerű támadás után bombázott a soroksári kapu bal oldalába. 1-0.

A kécskei labdarúgók kényszerítőztek a vendégek tizenhatosának előterében, majd egy sarkazás után került Zamostny elé a labda. A hazai csatár tolt rajta kettőt, majd bal lábbal, nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt. Holczer Ádámnak – aki az elmúlt idényben még Tiszakécskén védett – nem volt esélye.

A mérkőzés végén az egyenlítés reményében kitámadott a Soroksár, így a Kécske könnyedén kontrázhatott. Egy ilyen támadás során Winkler ugrott ki, akit a 16-os előterében Vági utolsó emberként buktatott. Egyből megkapta a piros lapot, az ápolást követően pedig Zierkelbach Péter játékvezető lefújta a bajnoki mérkőzést.

Tiszakécskei LC–Soroksár SC 1–0 (0–0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Zierkelbach Péter(Szécsényi István, Szalai Dániel)

Tiszakécskei LC: Halasi – Balázs B., Máté, Csáki, Farkas N.– Gyurján (Vachtler, 71.), Szekér, Lovas Zs. (Kiss N., 71.), Erdei C.– Zamostny, Balajti (Winkler, 86.). Vezetőedző: Visinka Ede

Soroksári SC: Holczer – Ternován, Króner, Valencsik, Csontos – Haris (Vági, 86.), Hudák, Lisztes, Hajdú (Korozmán, 66.) – Lovrencsics B., Halmai (Lőrinczy, 66.). Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gólszerző: Zamostny B. (78.)

Kiállítva:  Vági A. (90+3.)

Visinka Ede: Egy jó csapat ellen sikerült kivívnunk a győzelmet. Bizonyos periódusokban mi uraltuk a játékot, máskor pedig ellenfelünk. Lógott a levegőben, hogy ez egy egygólos mérkőzés lesz. Örülök, hogy ezt mi rúgtuk be. Végig hittem a sikerben. A csapat egyre jobban kezd összeérni, a lelkes nézősereg biztatása mellett egyre jobban teljesítünk hazai pályán.

Lipcsei Péter: Gratulálnom kell a Tiszakécskének, hiszen egy nagyon jó csapat. Ha az első félidőben sokkal jobban kijátsszuk a helyzeteinket, akkor fordított lett volna az eredmény. A gól után nyilván több ziccere volt a Kécskének, hiszen akkor már kinyíltunk. Összességében ez egy ikszes mérkőzés volt.

Csapatunk legközelebb jövő szerdán, azaz október 5-én újra hazai pályán 18.00 órától, villanyfényes mérkőzésen a hatodik helyen álló Szeged-Csanád GA gárdáját fogadja. Látogassunk ki minél többen a mérkőzésre és szurkoljuk ki az újabb sikert!

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

TLC

(fotók: Sipos Bence, Kécskei Krónika)