Gyirmóti siker született a Sportcentrumban

Nem alakult jól a Merkantil Bank Liga NB II 14. fordulója labdarúgó csapatunk számára. A Tiszakécskei LC egy góllal kapott ki a Gyirmót FC Győr gárdájától.

A mérkőzés előtt Klemenc Márk utánpótláskorú játékosunk végezhetett el ünnepélyes kezdőrúgást születésnapja alkalmából, aki Nyilas Elek szakmai igazgatótól vehetett át egy 18-as számú mezt.

Az első félidőben a mezőnyben folyt a játék, így nagyon kevés helyzetet láthattak a szurkolók. Csupán a gyirmóti Kovács Milán találta el a kaput a 22. percben. Ez a labda sem volt erősen meglőve, így Halasi könnyedén fogta.

A második félidőben nagyobb fordulatszámra kapcsoltak a tabellán előrébb helyezkedő, tavaly még elsőosztályú gyirmótiak. Ennek köszönhetően meg is szerezték a vezetést Berki István révén, aki középen üresen maradt a kécskei kapu előterében és a kimozduló Halasi Péter mellett könnyedén helyezett a kapu közepébe az 57. percben. 0–1.

A gól kissé megfogta a kécskei csapatot, mert a vendégek támadásban maradtak. A végjátékban alakultak ki kécskei lehetőségek. A 89. percben egy jobb oldali, lapos kécskei beadás után az ötösön helyezkedő Zamostny Balázs szép mozdulattal sarkalt kapura. Az akció gólt érdemelt volna, de Hársfalvi leért a labdára.

Érdekesség, hogy rendkívül sportszerű volt a találkozó, hiszen egyetlen egy sárgát sem osztott ki Berényi Tamás játékvezető.

A négy perces hosszabbításban sem esett gól. Így maradt az egygólos vendégsiker. A Tiszakécske 15. helyre csúszott vissza a tabellán, még a Gyirmót a 3. pozícióba lépett fel.

 

2022.10.30. Merkantil Bank Liga NB II 14. forduló

Tiszakécskei LC–Gyirmót FC Győr 0–1 (0–0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 400 néző, Vezette: Berényi Tamás(Baghy Csaba, Szabó Dániel)

Tiszakécskei LC: Halasi – Balázs B., Végső, Csáki, Vachtler (Gyurján, 64.) – Erdei C., Szekér Á.(Oláh M., 67.), Lovas Zs. (Kiss N., 67.), Winkler (Vólent, 84.) – Zamostny, Horváth Z. (Farkas A., 67.) Vezetőedző: Visinka Ede

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Nahirnij, Polgár, Hajdú Á., Csörgő V. – Vass Á.– Kovács M., Berki (Soltész, 75.), Nagy P. (Hudák D., 91.), Medgyes (Herjeczki, 69.) – Simon A. (Pethő B., 69.) Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Berki I. (57.)

Vezetőedzői értékelések:

Visinka Ede: Inkább egy ikszes meccs volt ez. Az a csapat, amelyik talált egy gólt, el is vitte a három pontot. Én abban bíztam, hogy azt az egy gólt mi rúgjuk. Egy ki nem kényszerített hibából egy elkerülhető gólt kaptunk. Ennek ellenére nem fociztak le minket. A játékban stabilak voltunk, de kevés helyzetet alakítunk ki. A Gyirmót főleg kreativitásban, labdabiztonságban volt nagyon jó. Igazi helyzeteket ők sem tudtak kialakítani, ez az egy elkerülhető gól döntött. Sajnálom, mert nagyon sokat beletettek a srácok ebbe a mérkőzésbe.

Csertői Aurél: Az első félidőben mindkét csapat részéről a mezőnyben folyt a játék. Talán nekünk volt meddő fölényünk, de nem voltunk elég hatékonyak. A második félidőben támadóbban léptünk fel és voltak is lehetőségeink. A gól után számos helyzetünk adódott, az ellenfél pedig inkább felívelésekkel veszélyeztetett. Úgy gondolom, hogy egy góllal jobbak voltunk.

Csapatunk legközelebb november 6-án az MTK otthonában lép pályára bajnoki mérkőzésen.

Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

(fotók forrása: Sipos Bence/Kécskei Krónika)