Új vezetőedzővel indulunk az MTK ellen

Az MTK Budapest vár csapatunkra vasárnap a Merkantil Bank Liga NB II 15. fordulójában. A fővárosi kék-fehérek elleni mérkőzésen debütál a Tiszakécskei LC vezetőedzőjeként Klausz László. 

Érdekes párhuzam a bajnoki előtt a két csapat között, hogy mindkét klub berkeiben vezetőedzőváltás történt az elmúlt időszakban. Az MTK-nál az előző bajnokin már Horváth Dávid ült régi-új vezetőedzőként a kispadon, s bizony a megtorpant fővárosi gárda fölényes győzelmet aratott a Soroksár ellen. Az MTK jelenleg némi meglepetésre csak a bajnoki tabella 5. helyén áll. Keretében sokszoros válogatott gólvágók játszanak. Németh Krisztián már 11 gólos, még Futács Márkó 9 találatnál jár.

Csapatunk legutóbb október 2-án győzött a Soroksár SC ellen, azóta 3 vereséget szenvedtünk el és kétszer játszottunk döntetlent. Ennek köszönhetően csúsztunk vissza a tabellán a 15. pozícióba. Reméljük innen már csak felfelé fog vezetni az utunk!

Klausz László, a Tiszakécskei LC vezetőedzője a tiszakecskefoci.hu kérdésére úgy fogalmazta meg várakozásait a hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban: 

Elég gyorsan ment az ismerkedés a tiszakécskei labdarúgókkal. Az is hozzátartozik ehhez, hogy jó pár játékost ismertem korábbról. Az tény, hogy nehéz mérkőzés elé nézünk vasárnap. Az MTK egy mérkőzést már lejátszott új vezetőedzőjével. Az látszott, hogy rendkívül célratörőek és mindenképpen győzni akarnak. Mi szeretnénk borsot törni az orruk alá. Úgy érzem, hogy Kécskének van olyan játékoskerete, hogy ha egységes lesz a csapat és mindent belead, akkor előrefelé nézegethetünk a tabellán.

meccstörténelem:

Két NB I-es és négy NB II-es bajnoki mérkőzés szerepel eddig a statisztikában. Összesen négy MTK győzelem egy döntetlen és egy kécskei siker. Legutoljára 2020. március elsején mérkőzött meg egymással a két csapat a másodosztályban. Akkor az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2-1-es hazai siker született. Az akkori TLC csapatából jelenleg is keretünk tagja Oláh Máté, Farkas Norbert és Csáki Róbert. Csáki azon a mérkőzésen nem lépett pályára. Az alábbi videóban arról a meccsről tekinthetnek meg összefoglalót:

szurkolói információk: 

Az MTK Budapest hazai és idegenbeli bajnoki mérkőzéseire előzetesen a mtkbudapest.jegy.hu oldalon van lehetőség jegyvásárlásra. Általában már a mérkőzést megelőző két hétben – MLSZ és ORFK biztonsági határozat birtokában – elindul az előzetes online jegyértékesítés, ahol a hazai mérkőzéseinkre 10%-os kedvezménnyel van lehetőség a belépőjegyek megvásárlására.

A stadion szektortérképe, valamint az aktuális jegy- és bérletárak szintén a mtkbudapest.jegy.hu oldalon érhetők el.

Az interneten megvásárolt jegyeket papíralapon kinyomtatva, illetve okostelefonon bemutatva is elfogadják a beléptető kapuknál.

A mérkőzésre a belépőjegyek helyszínen is megvásárolhatók 1500 Ft-os ártól.

Hajrá Kécske! Mindent bele fiúk!

TLC

(borítókép forrása: nemzetisport.hu, Árvai Károly)