Jó első félidő után, a második játékrészben az MTK csapatunk fölé kerekedett

A Merkantil Bank Liga NB II 15. fordulójában a Tiszakécskei LC labdarúgó csapata a Hungária Körúton mérkőzött az MTK ellen és szoros első félidő után (1-1), szenvedett 4-1-es vereséget a feljutás egyik legnagyobb esélyesétől.

Az nso.hu összefoglalója a mérkőzésről:

A várakozásnak megfelelően a hazaiak azonnal támadólag léptek fel, s kapujukhoz szögezték vendégeiket. Ennek ellenére, amikor lehetőségük nyílt rá, Erdei Carloék gyors kontrákkal igyekeztek zavarba hozni a kék-fehérek védelmét. Ha akcióból nem is, de egy szögletet követően sikerült is bevenniük Somodi Bence kapuját. A gól rövid időre megfogta az MTK-t, ám attól kezdve, hogy Stieber Zoltán szabadrúgásból lepókhálózta a vendégek kapujának jobb felső sarkát, már ismét sorra jöttek a hazai helyzetek, ám vagy az önfeláldozóan bevetődő kécskei védők blokkoltak jól, vagy a lövések voltak pontatlanok.

A szünet után gyorsan megszerezte a vezetést a vendéglátó, a nagy kedvvel játszó Stieber Zoltán a jobb felső után ezúttal a bal alsó sarkot lőtte ki. Mégsem nyugodhattak meg a kék-fehér szurkolók, ugyanis kedvenceik egészen a hajráig nem zárták le a meccset, s számtalan helyzetet elhibázva életben tartották a halovány tiszakécskei reményeket. Az utolsó negyedórára fordulva viszont az előre húzódó Szépe János már elvarrta a szálakat, s attól kezdve csak az volt a kérdés, mekkora különbséggel nyer a kék-fehér alakulat …

MTK Budapest–Tiszakécskei LC 4–1 (1–1)

Új Hidegkúti Nándor Stadion, 600 néző. Vezette: Sipos Tamás (Márkus Tamás, Bertalan Dávid)

MTK: Somodi – Varju, Szépe, Nagy Zs. (Miknyoczky, a szünetben), Medgyes – Kata (Lehoczky, 83.) – Stieber Z., Bognár I. – Kovács M. (Biben, 87.), Németh K.(Zsóri, 83.), Zuigeber (Kocsi G., 72.) Vezetőedző: Horváth Dávid

Tiszakécskei LC: Antal B. – Balázs B., Kiprich D., Csáki, Farkas N., Lovas Zs. (Kiss N., 46.) – Vachtler, Erdei (Geiger, 71.), Winkler (Gyurján, 59.) – Zamostny – Horváth Z. (Balajti, 79.) Vezetőedző: Klausz László

Gólszerző: Stieber Z. (25., 53.), Szépe (76.), Lehoczky (90+2.), ill. Zamostny (13.)

A mérkőzést követően Klausz László, csapatunk vezetőedzője értékelte a látottakat a tiszakecskefoci.hu-nak:

Az első félidőben egy begyakorolt figura után szereztünk gólt. Ebben a játékrészben a játékosainknak sikerült megvalósítani az eltervezett taktikát. Aztán a második félidőben, fejben, mentálisan és fizikálisan is elfáradt a csapat és ezt kihasználta a hazai gárda. Holnap már újra edzésen találkozunk a labdarúgókkal, hiszen szerdán fontos mérkőzés vár ránk, amin győzni szeretnénk.

Horváth Dávid, MTK: Mondhatnám, rutinunk van már a hátrányból való játékban… Időnként jól játszva, helyzetek sokaságát kidolgozva magabiztosan nyertünk. Fizikálisan nem volt egy megerőltető meccs, ami most kimondottan jól jött a szerdai, idegenbeli bajnoki előtt.(forrás:nso.hu)

Csapatunk 15 forduló után a 16. helyen áll a bajnoki pontvadászatban. Bízzunk benne, hogy szerdán a Szentlőrinc elleni hazai mérkőzésen sikerül újra három pontot szerezni és elindulhatunk a győzelmi ösvényen!

Látogassunk ki arra a mérkőzésre (2022.11.09. 18.00) minél többen és segítsünk a fiúknak, hogy együtt újra három pontnak örülhessünk!

Továbbra is Hajrá Kécske!

fotók forrása: nso.hu, mtkbudapest.hu