Dorogon maradtak a pontok

A Merkantil Bank NB II 17. fordulójában, november 13-án labdarúgó csapatunk az addig utolsó helyen álló Dorogi FC otthonába látogatott és 4-2-es vereséget szenvedett.

Remekül kezdte a találkozót a sereghajtó Dorog. Marián Sluka együttese húsz perc elteltével már kétgólos előnyben volt, miután a Vasassal kötött kooperációs szerződés értelmében pályára lépő Sztojka Dominik és Szalai József is bevette a kécskei kaput. A szerzett gólok talán túlságosan is megnyugtatták a hazaiakat, és a kissé kényelmes dorogi tempót kihasználva a vendégek az első félidő hajrájában szépíteni tudtak Horváth Zoltán révén. A második félidőben aztán újra sikerült felpörögnie a Dorognak. A precíz védekezéssel operáló hazaiak, sorozatban vezethették veszélyes kontráikat, melyből előbb a 60. percben Vígh Ádám, majd a 75. percben Szedlár Zoltán révén szereztek újabb gólokat. A hajrában egy hazai kiállítást követően Zamostny Balázs megszerezte a második kécskei gólt, azonban ez csak szépségtapasz volt a vendégeknek. A sokáig biztos kiesőnek elkönyvelt Dorog az elmúlt fordulókban mutatott játéka alapján talán még nem írható le teljesen. (szöveg: nso.hu)

Dorogi FC–Tiszakécskei LC 4–2 (2–1)

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 300 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Ring Kevin, Rózsa Dávid)

Dorogi FC: Borsos – Barna G. (Szerencsi, 66.), Kárász, Lénárth, Gyurácz, Papp M. – Albert Á. (Lustyik, 82.) – Szalai J., Sztojka, Szedlár – Vígh Á. (Kapornai, 66.) Vezetőedző: Marián Sluka

Tiszakécskei LC: Antal B. – Balázs B., Végső, Csáki R., Farkas N. (Farkas A., a szünetben) – Kiss N., Erdei C., Gyurján B. (Winkler A., a szünetben) – Zamostny – Balajti (Geiger N., 70.), Horváth Z. (Vachtler, a szünetben). Vezetőedző: Klausz László

Gólszerző: Sztojka (17.), Szalai J. (20.), Vígh Á. (60.), Szedlár (75.), ill. Horváth Z. (38.), Zamostny (86.)

Kiállítva: Lénárth (83.)

Marián Sluka: Sokat vártunk erre a győzelemre, mivel az előző négy fordulóban az egyéni hibáinkat az ellenfél mindig megbüntette, és a helyzeteink ellenére mindig csak szimpatikus vesztesek voltunk. A mai a szív diadala volt, az első félidőben kimondottan jól játszottunk, a második félidőben pedig a precíz védekezésünknek köszönhetően tudtunk kontrákból újabb gólokat szerezni. Sajnálom az utolsó bekapott gólt, mert a Tiszakécske mai játékában nem volt benne, hogy két gólt szerezzenek. (szöveg forrása: nso.hu)

A bajnoki után Klausz László így értékelte klubunk honlapjának a mérkőzést:

Természetesen abszolút nem vagyok elégedett. Legfőképpen a játékosok hozzáállásával volt problémám. A párharcok elvesztése és a koncentráció hiánya miatt az első húsz percben két gólt is kaptunk. Utána próbáltunk reagálni szerkezetváltással és labdarúgók cseréjével. Ha nem teszi oda mindenki magát száz százalékosan csak hetven százalékkal, akkor annak ez a vége, hogy a papíron utolsó helyezett csapat négy gólt rúg nekünk.

Csapatunk vereségével visszacsúszott a 15. helyre, még a dorogiak elmozdultak a sereghajtó pozícióból (egy mérkőzéssel többet játszottak, mint a Kozármisleny).

A TLC legközelebb november 27-én 15.00 órától a Békéscsaba gárdáját fogadja majd a Sportcentrumban.

Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

(fotók forrása: nso.hu)