Szép győzelem az idei év utolsó hazai mérkőzésén

A labdarúgó NB II 18. fordulójában a Tiszakécskei LC a Békéscsaba gárdáját fogadta a Városi Sportcentrumban. Ez volt idén az utolsó hazai bajnoki mérkőzése a TLC-nek, így szépen búcsúzott a csapat azoktól a drukkerektől, akik idegenbe nem utaznak el a hátralévő két bajnoki helyszínére.

Megérdemelten győzött a tiszakécskei csapat, hiszen a Békéscsaba elleni mérkőzés egészében mezőnyfölényben futballozott. Ennek köszönhetően az utolsó idei, hazai mérkőzésén győzelemmel köszönhetett el szurkolóitól a Tiszakécske.

A hazai gólok nagyon jókor születtek. Hiszen mindkét félidő elején betalált Klausz László csapata, így mentálisan nehéz helyzetbe került a viharsarki gárda, amiből aztán nem is tudott kijutni ezen a bajnoki mérkőzésen.

Az első tiszakécskei gólt a 6. percben a hórihorgas csatár, Horváth Zoltán szerezte. A kécskei támadó 6 méterről egy kavarodás után a lecsorgó labdát nagy erővel rúgta a kapuba, 1–0.

A második kécskei gól szép akció után született a 46. percben: Farkas Norbert beadása után Geiger Norbert lőtt a békéscsabai kapuba. Geiger középen megkapta a labdát, tolt rajta kettőt, majd kilőtte a hosszú alsót, 2–0.

Csapatunk a győzelmének köszönhetően feljött a 14. helyre, még a békéscsabaiak a 18. pozíciót foglalják el a tabellán.

A TLC legközelebb idegenben december 4-én, Budafokon játszik bajnoki mérkőzést.

2022.11.27. Merkantil Bank Liga NB II, 18. forduló

Tiszakécskei LC – Békéscsaba 1912 Előre SE 2–0 (1–0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 200 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Berényi Ákos)

TISZAKÉCSKE: Halasi – Balázs B., Csáki R., Végső, Farkas N. – Vachtler (Winkler, 75.), Kiss N. (Lovas A., 90.), Szekér (Pongrácz, a szünetben), Geiger (Gyurján B., 75.) – Zamostny, Horváth Z. (Máté Zs., 75.). Vezetőedző: Klausz László

BÉKÉSCSABA: Krnács – Bora, Farkas M., Fazekas L. (Máris, 65.), Puskás G. (Hodonicki, 86.) – Zvara (Lukács R., 77.), Kitl, Horváth P., Mikló – Ilyés (Hamed, a szünetben), Czékus (Talpalló, 77.). Vezetőedző: Brlázs István

Gólszerző: Horváth Z. (6.), Geiger N. (46.)

Klausz László: Nagyon kevés olyan periódus volt a mérkőzésen, amit nem úgy hajtottak végre a játékosok, ahogy azt előzetesen terveztük. Az első és a második félidő között különbség volt, hogy szerkezetet és taktikai elképzelést kellett váltani. Az első félidőben jól működött a letámadásunk, nem is tudott az ellenfelünk helyzetbe kerülni. A második félidőben jöttek be nálunk az alacsonyabb és gyorsabb játékosok, visszaálltunk, és szűkítettük a területeket.

Brlázs István: Mindkét félidőt rosszul kezdtük. Ez megpecsételte a sorsunkat. Eljutottunk helyzetekig, de csak kapufát tudtunk rúgni. Megérdemelten nyert a hazai csapat, annak ellenére, hogy játékban tudtuk azt a szintet hozni, amit ők.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

TLC

(fotók: Sipos Bence, Kécskei Krónika)