Budafokon hátrányból felállva szereztünk egy pontot

Két hasonló erejű, jó formában lévő csapat találkozott Budafokon december 4-én kora délután a Merkantil Bank Liga NB II 19. fordulójában. A Tiszakécskei LC a 12. percben hátrányba került, de a 82. percben Kiss Norbert révén egyenlíteni tudott.

Négymeccses veretlenségi sorozattal a háta mögött fogadta a Tiszakécskét a Budafok, amely győzelem esetén megelőzte volna riválisát a tabellán. Ennek ellenére a vendégek kezdték jobban a mérkőzést, de a fővárosiak szereztek vezetést, alig tíz perc elteltével Sós Máté váltotta gólra csapata első helyzetét (1–0). Nem sokkal később Beke Péter duplázhatta volna meg a hazai előnyt, ám Antal Botond eszén nem tudott túljárni, a félidő hátralévő részében pedig Gundel-Takács Bence mutatott be bravúrokat: előbb Csáki Róbert, majd Zamostny Balázs fejesét hárította.

Fordulás után a hazaiak átadták a területeket a Tiszakécskének, amely hiába birtokolta többet a labdát, helyzetet sokáig nem tudott kialakítani. A Budafok ellentámadásokból eldönthette volna a mérkőzést, de nem tette, a hajrában pedig ráfázott, mert Kiss Norbert életerős lövéssel egyenlített (1–1). Mátyus János együttese immár öt forduló óta veretlen, de a döntetlennek bizonyára Tiszakécskén örülnek jobban- írta a találkozóról a nemzetisport.hu.

Budafoki MTE–Tiszakécskei LC 1–1 (1–0)

Budapest, Promontor utca, 250 néző. Vezette: Pillók Ádám (Vörös Dániel, Szabó Dániel)

Budafoki MTE: Gundel-Takács – Horgosi (Tischler, 86.), Jagodics M., Fótyik – Margitics (Györgyi, a szünetben), Adorján, Németh M. (Kovács D., 63.), Soltész I., Horváth O. (Oláh B., 63.) – Beke (Takács R., 80.), Sós M. Vezetőedző: Mátyus János

Tiszakécskei LC: Antal B.– Balázs B., Csáki, Végső, Farkas N. – Vachtler (Máté Zs., 76.), Szekér (Erdei, 29.), Kiss N., Geiger (Winkler, 76.) – Horváth Z. (Pongrácz, a szünetben), Zamostny. Vezetőedző: Klausz László

Gólszerző: Sós M. (12.), ill. Kiss N. (82.)

Mátyus János: Sok lehetőséget teremtettünk ahhoz, hogy lezárjuk a mérkőzést, mégsem sikerült nyernünk. Összességében igazságos döntetlen született, hiszen két hasonló játékerőt képviselő csapat találkozott egymással. (nso.hu)

 Klubunk honlapjának Klausz László nyilatkozott a mérkőzést követően:

Örülök az 1 pontnak, mivel itt Budafokon több csapat elvérzett már. A válogatott szünet óta nagyon jól dolgozik a csapat. Ezt a befektetett munkát viszont láttam a pályán a Békéscsaba ellen és most is. Ugyanaz az akarat és elszántság volt tapasztalható ezúttal is. Támadólag, gólra törően játszottunk, több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek. Az első félidőben viszont az ellenfél egyik erősségét, a mélységi indításokat, beindulásokat nem tudtuk semlegesíteni. Összességében elégedett vagyok, mert jó úton halad a csapat.

A Tiszakécskei LC az újabb pontnak köszönhetően előrébb lépett a tabellán és a 12. helyet foglalja el jelenleg. Idén még egy bajnoki mérkőzés van hátra, idegenben a megtáltosodott újonc Mosonmagyaróvár ellen. Az a találkozó már előrehozott tavaszi fordulóbeli csata lesz. (2022.12.11. 13.00)

Szép volt fiúk! Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

(fotók forrása: nso.hu, Koncz Márton)