Győzelemmel búcsúzott csapatunk a 2022-es évtől

Mint ahogyan a bajnokság 1. fordulójában 1-0-ra győztünk büntetővel hazai pályán a Mosonmagyaróvár ellen, ezúttal idegenben a 20. fordulóban is 1-0-ra győztünk ellenük egy tizenegyesből szerzett góllal. A Tiszakécskei LC labdarúgó csapata így foglalta tökéletes keretbe ezt a félszezont. Szép volt fiúk! Továbbra is Hajrá Kécske!

2022.12.11. Merkantil Bank Liga NB II 20. forduló

Credobus Mosonmagyaróvár-Tiszakécskei LC 0-1

Mosonmagyaróvár. 300 néző. Vezette: Molnár Attila (Kóbor Péter, Máyer Gábor)

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita (Monori, 85.), Debreczeni A., Deák, Horváth K. – Gáncs (Buglyó 35.), Végh – Jasarevic, Sajbán M. (Illés 65.), Szalka – Nagy Z. (Tóth L. 65.) Vezetőedző: Horváth Csaba

Tiszakécskei LC: Antal B.– Balázs B., Végső, Csáki, Farkas N.– Pongrácz (Szekér Á., 81.), Kiss N., Vachtler, Erdei (Máté Zsolt, 87.) – Zamostny, Geiger (Gyurján Bence, 66.). Vezetőedző: Klausz László

Gólszerző: Zamostny (65., tizenegyesből)

A mérkőzés után Klausz László, a Tiszakécskei LC vezetőedzője nyilatkozott klubunk honlapjának:

Többször nyilatkoztam már, hogy a válogatott szünet óta nagyot lépett előre a csapat. Ez a mai mérkőzés is ezt bizonyítja, ami méltó megsüvegelése volt az említett periódusnak. Annak ellenére, hogy egy kimondottan jó formában lévő Mosonmagyaróvár fogadott minket, amely csapat veretlen volt a legutóbbi öt fordulóban. Nagyon elégedett vagyok a játékosok mentalitásával, hozzáállásával és a játékkal is, annak dacára, hogy nagyon mély talajon kellett futballoznunk. Kaptunk egy jogos büntetőt, amivel éltünk is. Senkit nem szeretnék kiemelni, az egész csapatot dicséret illeti az utolsó három fordulóért. Ezt szeretnénk folytatni jövőre is! Ennek a csapatnak előre felé kell tekintenie a tabellán, hogy az első tízben legyünk! Ez most is bebizonyosodott.

Az nso.hu összefoglalója:

A mérkőzés első 20 percében mind a két csapat aktív volt és próbáltak helyzeteket kialakítani. Az első valamire való helyzet Szalka nevéhez fűződik, aki a bal szélen húzott el, de középre adása szinte a gól vonalon gurult végig, de senki sem tudott odaérni. Nem sokkal később Geiger érkezett egy jó beadásra és a fejese centikkel ment el a kapufa mellett. A félidő második felében a hazaiak aktívabbak voltak többször is eltudtak jutni befejezésig, de ezek nem bizonyultak elég pontosnak. A 35. percben Gáncs megsérült, így muszáj volt lecserélni és Bugyló érkezett a helyére. A félidő utolsó 10 percében mezőnyben folyt leginkább a játék. A második félidőt a vendégek kezdték jobban, végig az ellenfél térfelén tartották a labdát. A hazaiak csak felívelésekből tudtak előrébb jutni, de ezek általában pontatlanok voltak. A 65. percben egy átlövésbe vetődött bele önfeláldozóan Deák, de a bíró úgy látta, hogy a kezével blokkolta a lövést, ezért tizenegyest adott. Zamostny állt oda elvégezni a büntetőt és magabiztosan a jobb alsóba gurított. 0-1! Ezek után mezőnyben folyt a játék leginkább, de az utolsó utáni pillanatokban Jasarevic tört be az alapvonal mentén és elgurította a labdát a kapus mellett, de egy vendég védő a gólvonalról éppen csak tisztázni tudott. A Tiszakécske így 3 ponttal utazhat haza.

A Tiszakécskei LC így 20 forduló után 26 ponttal a 11. helyen áll és várhatja a január végén esedékes folytatást. Zamostny Balázs 8 góljával előkelő helyet foglal el a bajnokság gólvadászai között.

Szép volt fiúk! Jövőre is veletek! Hajrá Kécske!

TLC

fő kép forrása: Tiszakécskei LC, további képek: Nagy Gábor/kisalfold.hu