Újra együtt a csapat: elkezdődött a közös felkészülés a tavaszi szezonra

A Tiszakécskei LC labdarúgói és a szakmai vezetés január 4-én találkozott a Tiszakécskei Városi Sportcentrumban, ahol délelőtt 10 órától már közös edzésen vettek részt a csapat tagjai. Klubunk honlapjának Klausz László vezetőedző nyilatkozott a felkészülés menetéről, továbbá bemutatkozott Dobi Róbert az első csapatunk új másodedzője is.

Klausz László vezetőedző klubunk honlapjának elmondta; hogy az idei első közös tréning a játékosok erőállapotának felmérésére szolgált, s örömmel konstatálta, hogy nagyszerű állapotban vannak a keret tagjai fizikálisan. A mai eredményekhez igazítva, lehet meghatározni az előttünk álló rövid felkészülést.

A mai edzésen sérülése miatt még nem tudott részt venni Lovas Zsombor, Horváth Zoltán még külön munkát végzett, de már jó állapotban van, Csáki Róbert pedig betegség miatt maradt távol. Kalmár Ferenc már nem tagja a TLC keretének.

Holnap és pénteken két edzéssel folytatódik a felkészülés, szombaton egy közös tréning vár a csapatra. A jövő hétfőn újra két edzés, kedden egy tréning lesz, szerdán pedig indul a csapat a törökországi edzőtáborba. Ott kétnaponta négy komoly edzőmérkőzés lesz a program. Az lesz a célom, hogy a keret minden játékosát még jobban megismerjem, hiszen a mögöttünk hagyott pár forduló alatt nem volt arra idő, hogy kísérletezzek. Ennek tükrében az edzőtáborban lesz a bajnoki főpróba. A hazaérkezés után egy héttel már a bajnoki mérkőzés vár ránk.

Tervben van még egy-két játékos érkezése. Nagy változtatást nem terveztünk a kerettel, célunk továbbra is az első tízbe való kerülés. Ezt a keretet alkalmasnak tartom erre a feladatra.

Ebben az évben a másodedzői feladatokat már nem Kitl József, hanem Dobi Róbert látja el az első csapatnál. Dobi Róbert játékosmúltjában tiszakécskei kötődésű, hiszen az 1995-1996-os  bajnoki szezonban a Tiszakécskei FC labdarúgója volt, és szerzett egy NB II-es ezüstérmet a Tisza partján.

Dobi Róbert portálunknak elmondta: Figyelemmel kísértem a tiszakécskei labdarúgás történéseit a korábbi kötődésem miatt. A jelenlegi szakmai vezetésben is vannak többen, akikkel dolgoztunk már együtt. Miután itt sor került a másodedző távozására, Klausz László kérésére csatlakoztam a stábhoz. Rendezett hátterű klubhoz érkeztem, ahol minden feltétel adott céljaink eléréséhez. UEFA B licence-es edzői végzettséggel rendelkezem. Az elmúlt időszakban sportvezetőként dolgoztam Gyulán, ezt a munkámat a jövőben is megtartom, hiszen a két feladat összeegyeztethető.

TLC

(fotók: Sipos Bence/Kécskei Krónika)