Egygólos vereség a listavezető otthonában

Szervezetten, koncentráltan védekezett csapatunk a bombaerős Diósgyőrrel szemben. A hazaiak egy büntetőből szerzett góllal szerezték meg a győzelmet a Merkantil Bank Liga NB II 22. fordulójában.

  1. 02.06. Merkantil Bank Liga NB II, 22. FORDULÓ

Diósgyőri VTK–Tiszakécskei LC 1–0 (1–0)

Diósgyőr, 1767 néző. Vezeti: Csonka Bence (Horváth Róbert, Kovács Gábor)

Diósgyőri VTK: Danilovic – Csirmaz, Szatmári, Bárdos, Medgyes – Lőrinczy, Bényei, Bertus (Cseke, 66.) – Könyves (Jurek, 66.), Eppel, Lukács D. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

Tiszakécskei LC: Antal B. – Balázs B., Végső, Máté Zs., Oláh M., Farkas A. (Geiger, 75.) –  Zamostny (Vólent, 60.), Szekér (Erdei, 75.), Kiss N., Biben (Gyurján, 60.) – Vachtler (Winkler, 60.). Vezetőedző: Klausz László

Gólszerző: Lukács D. (34. – 11-esből)

Kuznyecov Szergej: Elsősorban szeretnék gratulálni a szurkolóknak, örülök, hogy a születésnap alkalmából győzelmet tudtunk aratni. Sokat nem lehet értékelni a játék minőségét, talaj át volt fagya, kitámasztani, beindulást csinálni lehetetlen volt, de végig kontroll alatt tartva a játékot, fontos győzelmet arattunk. Az, hogy a pálya nem volt fűtve, szét van fagyva, és így játszottak rajta a futballisták, emiatt dicséret érdemli őket. Ezen a játéktéren mindent megettek, a harciasság, a küzdelem, a koncentráció volt a legfontosabb és az, hogy nem sérült meg senki.

Klausz László: Először is: gratulálok szülinaphoz. Azt gondolom, megérdemelten győzött a DVTK 1-0-ra, mert voltak helyzeteik, de ami a méregfoguk, ami az erősségük, azt sikerült kihúzni, nem is tudtak annyiszor helyzetbe kerülni, mint például Soroksáron, és ha kis szerencsével, koncentrációval el tudtuk volna kerülni a 11-est, akkor talán egy pontot szerezhettünk volna. Gratulálok a csapatomnak. Ez egy új felállás volt, egész héten arra készültünk, hogy a mentális koncentrációból nem zökkenhetnek ki a játékosok. A támadórésszel azonban elégedetlen vagyok, azt reméltem, hogy az átmenetek jobban fognak majd sülni, most ebben nagyon gyengék voltunk.

A találkozót így foglalta össze az nso.hu:

Új játékrendszerrel, agyon biztosított hátsó alakzattal állt ki erre a meccsre a Tiszakécske, ezzel próbálták meg elkerülni, hogy olyan gólzáporba szaladjanak bele, mint a Soroksár, akik az előző fordulóban öt gólt kaptak a Diósgyőrtől. A 16-os vonala előtt 9 emberrel védekező Tisza-parti gárda ellen nem volt könnyű dolga a helyzetek kialakítása terén a születésnapos piros-fehéreknek, de miután összehoztak Könyves révén egy kapufát, egy kécskei rossz mozdulat, egy 16-oson belüli kezesét követően Lukács D. büntetőből szerzett góljával vezetéshez jutottak a 34. percben. Az eredmény változásával a játék képe nem módosult, az első félidő végéig a labda a vendég térfélen kereste a rést a védőfalon.

A második játékrészre is maradt az addigi forgatókönyv, a DVTK támadott a fagyos pályán, amelynek a fűtését a spórolás jegyében nem indították be a mostani meccsre. A hazaiak gyömöszölték a labdát a vendég kapu elé, a Kécskén a 60. percben bevetett hármas, majd a 75. minutára esett kettős csere sem segített, képtelenek voltak labdát tartani, dominálni. Bár az eredmény soványnak tűnik, a Diósgyőr megkérdőjelezhetetlenül jobb volt ezen a fagyos téli estén, és listavezetőként teljesen megérdemelten gazdagította újabb három ponttal a termését.

szöveg és fotók forrása: nso.hu