Bravúr a Nyíregyháza ellen: Hazahoztuk a pontokat Balmazújvárosból

Csakúgy, mint az őszi szezonban ezúttal is legyőztük a nyírségieket. További párhuzam, hogy ezúttal is Zamostny Balázs gólja volt a döntő. Győzelmünknek köszönhetően 24 forduló után a 9. helyen állunk a tabellán.

A labdarúgó NB II 24. fordulóját idén veretlenül váró Nyíregyháza Spartacus közvetlen riválisát, a Tiszakécskét fogadta Balmazújvárosban.  Klausz László vezetőedző labdarúgói tudatos játékkal és nagy győzni akarással futballoztak, aminek 2-1-es siker és három pont lett az eredménye.

2023.02.19. Merkantil Bank Liga NB II. 24. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC–Tiszakécskei LC 1–2 (1–1)

Balmazújváros, 250 néző. Vezette: Zimmermann Márió (Punyi Gyula, Márkus Péter)

Nyíregyháza: Fejér – Farkas B. (Pataki, a szünetben), Szokol (Csősz, a szünetben), Deutsch, Nagy B. – Sigér Á. (Papucsek, 89.) – Gresó, Pekár, Pantovics (Adamcsek, 71.), Szerető – Ramos (Novák Cs., 64.). Vezetőedző: Visinka Ede

Tiszakécske: Antal – Balázs B., Végső, Máté, Farkas N. – Erdei C., Biben, Kiss N., Pongrácz (Zamostny, 67.), Oláh M. (Gyurján B., 79.) – Vachtler (Geiger, 59.). Vezetőedző: Klausz László

Gólszerző: Ramos (42.), illetve Kiss N. (15.), Zamostny (81.)

A tavaszt jó formában kezdő Szpari nem indította kifejezetten jól a meccset, mert ellenfelénél ugyan többet birtokolta a labdát, de sokáig nem jutott helyzetig. A vendégek sem sűrűn értek fel a hazai tizenhatosig, első szögletüket azonban kihasználták, Vachlter Csaba beadását Kiss Norbert fejelte a kapuba (0–1). A piros-kékek kontrákkal veszélyeztettek, aztán a játékrész végén ők is pontrúgás után találtak be: Pekár László labdája jutott el Myke Bouard Ramoshoz, aki a Soroksár elleni duplája után ismét gólt szerzett (1–1). A második játékrész nehezen indult be, de idővel a Nyíregyháza egyre inkább érvényesítette akaratát, közel járt a második gól megszerzéséhez. A vendégek így sem az eredmény őrzésére törekedtek, ezt is jelzi, hogy támadót állítottak be, méghozzá a Spartacus korábbi játékosát, Zamostny Balázst, aki előbb csak veszélyeztetett fejjel, később be is vette a kaput, amivel eldöntötte a mérkőzést (1–2). A Tiszakécske először nyert, a Nyíregyháza először kapott ki tavasszal – írta a bajnokiról a nemzetisport.hu.

A tiszakecskefoci.hu-nak mindkét csapat vezetőedzője nyilatkozott a mérkőzés után:

Visinka Ede (Nyíregyháza Sp.): Szomorú vagyok a vereség miatt. Úgy érzem ez inkább egy x-es meccs volt. Győzelmet nem érdemeltünk mai játékunk alapján, de a döntetlenre rászolgáltunk volna. Ahhoz több kell, hogy egy ilyen mérkőzést megnyerjünk. Elsősorban jobb döntéseket kell hozni a pályán. A tiszakécskeiek jól harcoltak, megérdemelték a három pontot.

Klausz László (TLC): Nagyon örülök a győzelemnek, annál is inkább, mert a Csákvár elleni pontvesztés után nagyon el voltam keseredve. A mai napon nagyon jól sáfárkodtunk a helyzeteinkkel. Kiss Norbi is szép gólt szerzett és Zamostny Balázs is profi centerjátékot mutatott be a győztes gólunknál.

Az látható volt, hogy nem vagy elégedett az 1-1-es állással és a győzelemre törünk, hiszen a meccs vége felé sorra jöttek a cseréinknél a támadó labdarúgóink. Beállt Geiger, Zamostny és Gyurján is.

Az volt az oka, hogy nem szerettem volna, hogy magunkra húzzuk a Nyíregyházát. Az az igazság, hogy domináltak a középpálya középső zónájában. Ennek ellenszereként határozottan, kellően agresszíven védekeztünk és jól oldottuk meg az átmeneteket a támadásokba. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

TLC

(fotók forrása: Trifonov Éva/Nyíregyháza Spartacus Facebook oldal)