Az első ETO elleni győzelem a cél

A Merkantil Bank Liga NB II 25. fordulójában az ETO FC Győr csapata érkezik a Tiszakécskei Városi Sportcentrumba. A Rába-parti zöld-fehérek ellen még sohasem sikerült kécskei csapatnak győznie bajnoki mérkőzésen. Itt a lehetőség, hogy megszakadjon ez a sorozat! Hajrá Kécske!

Az ETO FC Győr elmúlt három mérkőzése vegyes képet mutat, hiszen 3-1-re kikaptak otthon a Haladástól, 1-0-ra nyertek Siófokon és 1-1-et játszottak a Soroksárral hazai pályán. Csapatunk Diósgyőrben 1-0-ra kapott ki, majd 1-1-et játszott a Csákvárral, legutóbb pedig Nyíregyházán 2-1-es sikernek örülhetett a Tisza-parti gárda.

A 32 pontos ETO legeredményesebb labdarúgói jelenleg a 3-3-gólos Priskin Tamás, Babati Benjámin és Borsos Filip. A Tiszakécskei LC-ben Zamostny Balázs 9 találattal vezeti a házi góllövőlistát.

A tiszakécskei szakmai stáb vasárnap nem számíthat Horváth Zoltán, Vajda Botond és Kiprich Dávid játékára.

Az ETO elleni bajnoki mérkőzés játékvezetője Nagy Róbert lesz, segítői Márkus Péter, Nagy Viktor lesznek az oldalvonalaknál, még a tartalékjátékvezetői feladatokat Zimmermann Márió látja el.

A mérkőzés előtti várakozásairól Klausz László, a Tiszakécskei LC vezetőedzője nyilatkozott a tiszakecskefoci.hu-nak:

Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Ráadásul egyelőre úgy látszik, hogy az időjárás is nehezíteni fogja a játékot vasárnap délután. Két hasonló képességű csapat mérkőzik majd, amelyet a tabellán elfoglalt helyezések is jól megmutatnak. Fontos lenne számunkra a győzelem, hiszen szeretnénk bennmaradni az első tízben. Ez a célkitűzésünk a bajnokság végére is.

Mennyire számít előnynek az, hogy jól ismeri a győri játékosokat, hiszen előző klubja ellen mérkőzünk?

Igaz, hogy több győri játékost is ismerek. Ugyanakkor minden edző máshogyan nyúl a játékosokhoz, máshogyan állítja össze a csapatot. Nagy jelentőséget ennek nem tulajdonítok. 110 százalékkal a jelenlegi csapatomra a Tiszakécskei LC-re koncentrálok.

mecstörténelem:

Még soha nem sikerült legyőzni a Rába-partiakat. Mumusaink a győri zöld-fehérek (9 bajnoki, 8 győri siker és egy döntetlen 2018-ból) Legutóbb 2022.08.28-án 2-0-ra győzött a Győr az ETO Parkban a TLC ellen:

szurkolói információk:

A jegyek ára egységesen 1000 Ft, 14 éves kor alatt a belépés díjtalan.

A Sportcentrum kapui a szurkolók számára egy órával a mérkőzés kezdete előtt nyílnak meg.

A vendégszurkolók a Strand utcai bejárat felől léphetnek be a szektorukba.

Látogassunk ki minél többen vasárnap a Sportcentrumba és segítsük győzelemhez a csapatot! Zúgjon a Hajrá Kécske!

TLC

(fotók forrása: Sipos Bence/Kécskei Krónika, eto.hu, videó: MLSZ Youtube)