Újra győzelemnek örülhettünk hazai pályán

A labdarúgó NB II 27. fordulójában labdarúgó csapatunk 1–0-ra verte meg a Siófokot hazai pályán. 

 

Egyenlő erők csatáját hozta az első félidő első fele, majd a mezőnyfölény folyamatosan átkerült a Tiszakécskéhez. Vólent Roland kifejezetten jól játszott csapatunkban, s nemcsak a gólja miatt írható ez le, hanem agilitása és küzdőszelleme miatt is. Hozzá hasonlóan több jó teljesítmény volt, ami hozzájárult a hazai csapat sikeréhez, pl. Kiprich, Csáki, Erdei és Antal. Siófoki részről Polényi és Varga B. emelkedett ki.

A második félidőben fokozta a Tiszakécskei LC. Ennek köszönhetően a 48. percben megszerezte a vezetést a TLC: Balázs B. jobb oldali beadása után Vólent érkezett a hosszún az ötösre, és fejelte át Hutvágner felett a labdát. 1–0

A vezetés tudatában stabilizálta a védekezését a Kécske, ami nagyon jól működött a mai napon. Az ellenfélnek már nem volt komolyabb lehetősége a gólszerzéshez a második félidő végén.

A Tiszakécske ezzel megszerezte első tavaszi, hazai győzelmét, még a Siófok első idegenbeli vereségét szenvedte el tavasszal. Az eredménynek köszönhetően a Kécske megelőzte a Siófokot.

2023.03.12. Merkantil Bank Liga NB II 27. forduló

Tiszakécskei LC–BFC Siófok 1–0 (0–0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 250 néző. Vezette: Farkas Tibor (Szilágyi Norbert, Sinkovicz Dániel)

Tiszakécskei LC: Antal B. – Balázs B., Csáki, Kiprich, Vajda B. – Erdei C., Szekér (Farkas N., a szünetben), Kiss N. (Oláh M., 72.), Biben (Vachtler, a szünetben) – Vólent (Pongrácz, 58.), Zamostny (Horváth Z., 72.). Vezetőedző: Klausz László

Siófok: Hutvágner – Polényi, Horváth M., Debreceni Á., Varga B. – Varjas Z., Szakály A. (Girsik, 82.) – Major G. (Hegedűs M., 72.), Nyitrai (Volter, 55.), Kerezsi (Horváth P., 55.), Farkas B. Szakmai igazgató: Dragan Vukmir

Gólszerző: Vólent (48.)

Klausz László: Két vereség után nagyon örülök a győzelemnek. Felemás volt a két félidő annak ellenére, hogy egyértelműen arra törekedtünk, hogy gólt szerezzünk. A második félidőben annyi kialakított helyzetünk nem volt, de működött az, amit kértem a játékosoktól. A cserékkel stabilizálni szerettem volna a csapatot, de az ellenkezőjét értem el, mert a széleket le tudtuk zárni ugyan, de magunkra húztuk az ellenfelünket.

Dragan Vukmir: Nagyon nehéz meccs volt. A mai mérkőzésen úgy érzem, hogy nem érdemeltünk vereséget. Az első félidőben több olyan helyzetünk volt, amiket gólra kellett volna váltani, a másodikban már kevesebb lehetőségünk adódott. Szerintem ez egálmeccs volt inkább.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske! 

TLC

 fotók: Sipos Bence/Kécskei Krónika