Otthon tartotta a pontokat a Soroksár SC

A labdarúgó NB II 28. fordulójában ki-ki mérkőzést játszott Soroksáron a TLC és maradt alul egy góllal közvetlen riválisával szemben.

2023.03.19. Merkantil Bank Liga NB II 28. forduló

Soroksár SC–Tiszakécskei LC 1–0 (0–0)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 350 néző. Vezette: Takács Tamás (Kiss Balázs, Mayer Gábor)

Soroksár SC: Kovács M. – Nagy O., Króner, Valencsik, Vincze Á. – Németh E. (Varga S., 81.), Hudák M. – Lisztes K. (Ternován, a szünetben), Köböl (Vass Á., 74.), Hajdú R. (Kékesi A., 90+1.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter

Tiszakécskei LC: Antal B. – Oláh M. (Horváth Z., 62.), Kiprich D., Csáki, Farkas A. (Vachtler, a szünetben) – Balázs B., Biben (Kiss N., 71.), Szekér Á. (Erdei C., 84.), Farkas N. – Vólent, Zamostny. Vezetőedző: Klausz László

Gólszerző: Valencsik (55.)

Lipcsei Péter: A második félidőben a gólunk után, ha Hudák Martin berúgja a helyzetét, hamarabb eldönthettük volna a mérkőzést. Bár az első félidő nyögvenyelősre sikerült, a második izgalmasabbá vált. Remélem, hogy Németh Eriknek nem súlyos a sérülése. (nso.hu)

A tiszakecskefoci.hu-nak Klausz László nyilatkozott a ma délutáni bajnoki után:

A játékosok hozzáállásával nem lehet semmilyen problémám. A védekezésünk jól, szervezetten működött az első félidőben. Aztán a második játékrészben egy pontrúgást követően szerencsétlen gólt kaptunk egy hiba után. Ez természetesen felborította az eltervezett dolgokat. Erre reagálva játékrendszert váltottunk, több támadót küldtem a pályára. Nyomás alá helyeztük a Soroksárt, végig a 16-osuk előtt zajlott a játék, de komoly helyzetet nem sikerült kidolgoznunk. Ellenfelünk ekkor már kontrákra rendezkedett be, abból veszélyeztettek. Sajnos, az eredmény már nem változott, így a hazaiak otthon tartották a három pontot.

A nemzetisport. hu így írt a találkozóról:

A forduló előtt a tabella 10. helyét elfoglaló Soroksár, a mögötte egy ponttal álló Tiszakécskét fogadta hazai pályán a labdarúgó NB II 28. fordulójában. A Soroksárnak lett volna miért visszavágni ellenfelének, hiszen őszi összecsapásuk kécskei győzelemmel zárult. Az első félidő eseménytelenül telt, mindkét csapat nagyon gyenge produkciót mutatott be.

A második játékrészre egy láthatóan feltüzelt Soroksár futott ki. A 48. percben Hudák találta telibe a felső lécet egy távoli lövéssel, majd az 55. percben a vezetést is sikerült megszereznie Lipcsei Péter együttesének. Egy jobb oldali beadást követően Lovrencsics és Németh közreműködésével került Valencsik elé a labda, a hazaiak védője pedig a kapunak háttal állva emelte a jobb alsó sarokba a labdát a kimozduló Antal feje felett. Az utolsó percekben igyekezett megszerezni az egyenlítő találatot a Tiszakécske, azonban támadásaik egyáltalán nem jelentettek veszélyt Kovács kapujára. 1–0.

Fel a fejjel fiúk! A következő fordulóban lehet javítani! Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

(fotók forrása: nso.hu)