Folytatódik a bajnokság! Még tíz fontos mérkőzés van hátra a szezonból

A bajnokság 29. fordulójában Szegeden lép újra pályára a Tiszakécskei LC labdarúgó csapata.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata az elmúlt három mérkőzésén 7 pontot szerzett. A békéscsabai döntetlen után, legyőzte a Soroksárt és a Budafokot is. Jó formában  van Alekszandar Sztevanovics vezetőedző csapata, amely hozzánk hasonlóan szintén játszott felkészülési mérkőzést a válogatott mérkőzések miatti szünetben. Akkor hazai pályán az NB I-es Kecskeméttől kapott ki 2-0-ra. A szegedi klub honlapján Sztevanovics mester ezt a mérkőzést is pozitívan értékelte, amelyre építhetnek a jövőben a kék-feketék.

A Szeged jelenleg a tabella 6. helyén áll, mindössze 2 ponttal lemaradva a dobogótól. A szegedi csapat legjobb góllövője a 6 találattal bíró Gajdos Zsolt.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni mérkőzés előtt Klausz Lászlóval készítettünk egy rövid interjút:

Hogyan telt a csapat számára a válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünet?

Az elmúlt hétvégén is kaptak mérkőzésterhelést a játékosok. Örülök neki, hogy azok, akik eddig kevesebbet játszottak is bizonyítottak, hiszen jó mérkőzést játszottunk a horvát élcsapat (NK Osijek) ellen. Futómennyiségben, dinamikában, a védekezés tekintetében, a játék több elemében jól teljesítettünk, viszont megint az volt a probléma, hogy kevés olyan labdarúgónk van, aki képes mérkőzéseket eldönteni. Ennek tükrében a héten kifejezetten erre helyeztük a hangsúlyt a gyakorlások során, hogy a szélsőink veszélyesebbek legyenek a kapura, illetve a pontrúgásoknál a védőink is gólra törően játsszanak. Sajnos, Zamostny sérült, így ő biztosan nem fog pályára lépni a Szeged ellen. Mindenkinek felelősséget kell vállalni és ki kell vennie a részét a gólszerzésből.

Milyen várakozással tekintesz a következő fordulókra?

10 forduló van hátra a bajnokságból. A következő bajnokikon főként olyan csapatok ellen mérkőzünk, akik a tabella első felében vannak.  Fontos lesz, hogyan teljesítünk és hány pontot szerzünk ezeken a meccseken, hiszen a sikeres szereplés nagy lökést adhatna a bajnokság végén lévő mérkőzésekre, amikor is a tabella hátsó régiójában lévő ellenfelek következnek.

Egykori válogatott labdarúgóként figyelemmel kíséred a jelenlegi nemzeti tizenegyet?

A Magyar Labdarúgó Szövetség által kapok meghívást a Legendák szektorába a hazai mérkőzésekre. Nagyon örömteli, amit tapasztalok a válogatott kapcsán, mind az infrastruktúra, mind a nemzeti tizenegy tekintetében. Nagy élményeket szereztem ezúttal is. Amikor válogatott labdarúgó voltam és külföldön futballoztam, akkor tapasztaltam ilyen hangulatot és körülményeket a mérkőzéseken. Boldog vagyok, hogy most már Magyarországon is ilyen körítésben, hangulatban futballozhatnak a labdarúgók. Örömteli azt olvasni a sportsajtóban, hogy most már más országok is etalonként, követendő példaként tekintenek a magyar labdarúgás fejlődésére.

meccstörténelem:

A statisztikai mutatók terén nem túl jól áll a Tiszakécske a Szeged ellenében. Nyolc másodosztályú bajnoki mérkőzésen egy kécskei győzelem, két döntetlen és öt szegedi siker a mérleg. A gólarány 22-7 Csongrád-Csanád vármegyeiek javára. Legutóbb 2022. október 5-én 1-0-ra győzött a Szeged Tiszakécskén, a Városi Sportcentrumban. Arról a mérkőzésről itt tekinthetnek meg összefoglalót:

szurkolói információk:

A Vendég szurkolók és a VIP jegyek (BRONZ és GOLD) tulajdonosai a Kereskedő köz felőli bejáraton léphetnek be a létesítmény területére.

ONLINE jegyvásárlás linkje:
https://jegymester.hu/venue/570059/szent-gellert-forum

Helyszíni jegyvásárlás:
Vendégjegyek a D3 és D4 szektorba: 1000 Ft

Kedvezmény:14 év alatt és 65 év felett ingyenes jegy váltható a B és C szektor lelátóira.

Aki teheti utazzon el Szegedre és szurkoljon helyszínen a Tiszakécskei LC csapatának! Hajrá Kécske!

(szöveg és montázs forrása: szeged-grosicsakademia.hu, magyarfutball.hu, videó: MLSZ Youtube, további fotók: Sipos Bence)