Szoros mérkőzésen tudott fordítani a Szeged

A labdarúgó NB II 29. fordulójában a Szeged-Csanád GA a Tiszakécskei LC-t fogadta. Csapatunk a második félidő elején vezetéshez jutott, de a hazaiak fordítottak, így otthon tartották a három pontot.

2023.04.02. NB II 29. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Tiszakécskei LC 2–1 (0–0)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 926 néző. Vezette: Jakab Árpád (Szécsényi István, Szalai Dániel)

SZEGED-CSANÁD GA: Takács J. – Könczey, Temesvári, Tóth B., Kővári (Szilágyi Z., 11.) – Farkas A., Szatmári L. (Rácz B., 56.) – Prosser (Kundrák, 56.), Szakály D., Papp Á. (Haruna, 86.) – Bíró B. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

TISZAKÉCSKE: Antal B. – Máté Zs., Kiprich D., Csáki, Vajda – Balázs B. (Horváth Z., 78.), Szekér, Pongrácz, Erdei (Vólent, 78.) – Biben, Kenechukwu. Vezetőedző: Klausz László

Gólszerző: Rácz B. (65.), Bíró B. (71.), ill. Biben (50.)

Alekszandar Sztevanovics: Büszke vagyok a srácokra, mert a kihagyott 11-es és a második félidő elején kapott gól után felálltunk, és fordítottunk. Nagy győzelmet arattunk, így önbizalommal telve mehetünk neki a bajnokság hajrájának.

Klausz László: Nagyon sajnálom a fiúkat a mai mérkőzés után, mert maximálisan odatették magunkat. Mindent megtettek a pályán a siker érdekében, így nem érheti őket letolás. Kiegyenlített meccs volt, több helyzetünk volt, illetve több periódusban is mi voltunk mezőnyfölényben. A mérkőzés végén a Szeged visszaállt védekezni, azonban a fölényünk ellenére nem sikerült gólt szereznünk. A mérkőzés összképe alapján egy pontot mindenképpen megérdemeltünk volna.

A bajnoki találkozóról így számolt be az nso.hu:

Az első két kapura lövési kísérlet a vendégeké volt, akik főleg a frissen igazolt nigériai támadót, Kenechukwut keresték a labdákkal. Erdei Carlo kísérlete már kaput talált, Takács Jánosnak kellett fölé tolnia a labdát. A meccs ezen szakaszában, az első negyedben egyértelműen a Tiszakécske akarata érvényesült. A 31. percben viszont nagy esélyt kapott a Szeged, amikor a 16-oson belül Prosser Dánielt a kifutó Antal Botond elütötte, ám a sértett fölé lőtte a büntetőt.

A szünet előtt Balázs Benjáminnak volt még egy helyzete, de hosszan szöktette magát, Takács J. pedig határozottan lépett ki a kapuból.

Rögtön vendéggóllal indult a második félidő, Biben Barnabás érkezett a kapu elé, és lőtt a hálóba, 0–1.

A szegediek aránylag gyorsan tudtak válaszolni, a 65. percben Rácz Balázs csúsztatott fejesével, majd hat perc múlva már vezettek is a kapu előtt magát jól feltaláló Bíró Bence találatával, 2–1.

A Szeged még úgy is megnyerte a nem túl magas színvonalú találkozót, hogy 11-est hibázott, hátrányban volt, viszont jól szálltak be a cseréi, és ennek köszönhetően tudott fordítani és végül nyerni.

A Tiszakécskei LC legközelebb április 9-én 16.00 órától hazai pályán fogadja az FC Ajka csapatát.

Szurkoljunk akkor is a kék-sárgáknak! Továbbra is Hajrá Kécske!

(szöveg és képek forrása: nso.hu)

TLC