Holnap az MTK Budapest csapatát fogadjuk a Sportcentrumban

A Merkantil Bank Liga NB II 34. fordulójában rendhagyó módon csütörtökön lesz a Tiszakécskei LC – MTK Budapest bajnoki mérkőzés 17.00 órai kezdettel. Hajrá Kécske!

Az MTK Budapest aligha szorul bemutatásra a honi futballrajongók között. Jól emlékezhetünk azokra az évekre, amikor Illés Béla vezérletével sorra nyerték a bajnokságokat az NB I-ben. Az utóbbi években inkább az első és a másodosztály között ingázik a fővárosi klub. Jelenleg is bőven feljutásra állnak. A második helyen várják a folytatást, bivalyerős kerettel. Volt válogatottak egész sora erősíti a kék-fehéreket. Elég csak a góllövő listára pillantani: Németh Krisztián 22, Stieber Zoltán 11, Futács Márkó pedig 9 találatnál tart.

Az MTK az utóbbi hetekben némi meglepetésre hullámvölgybe került. Először a Haladástól kapott ki otthon 2-0-ra, majd Siófokon maradt alul 2-1-re, hétfőn pedig a Soroksár tudott győzni ellenük 2-1-re az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Bízzunk benne, hogy nem holnap találnak vissza a győzelmi ösvényre!

Csapatunk két 1-0-ás győzelem után, vasárnap 1-0-ra kapott ki Gyirmóton. Ezek a mérkőzések is jól mutatják, hogy Klausz László és stábja stabilizálta a védekezést, hiszen három meccs alatt 1 gólt kapni megsüvegelendő. Ha a támadójátékban is előrébb lép a csapat bízhatunk pontjaik gyarapodásában.

A tiszakécskei szakmai stáb sérülés, illetve betegség miatt nem számíthat Winkler András és Farkas Norbert játékára.

A csütörtöki mérkőzést Berényi Tamás vezeti majd, segítői Kovács Gábor és Sinkovicz Dániel lesznek az oldalvonalnál, még a tartalékjátékvezetői feladatokat Hanyecz Bence látja el.

A mérkőzés előtt Klausz László vezetőedző nyilatkozott klubunk honlapjának: 

Mennyire számít az, hogy csapatunk egy nappal többet pihenhetett a holnapi meccs előtt?

Nem ez lesz a döntő tényező, hiszen az MTK-nak is lesznek friss emberei. Hanem az, hogy a stabil védekezésünkből mennyire jól tudunk majd átmenni támadásba, mennyire tudunk majd bátor támadójátékot mutatni. A Gyirmót elleni meccsen ezt hiányoltam. Ha ezen a téren javulni tudunk, akkor meglepetést szerezhetünk holnap.

meccstörténelem: 

Kettő NB I-es és öt NB II-es bajnoki mérkőzésről olvashatunk a magyarfutball.hu-n. Öt MTK győzelem egy döntetlen és egy kécskei siker szerepel a statisztikában. Legutóbb ebben a szezonban november 6-án 4-1-re kaptunk ki a Hungária körúton. Akkor már Klausz László ült a tiszakécskei kispadon. Érdekesség, hogy mi szereztük meg a vezetést Zamostny Balázs góljával. Arról a mérkőzésről itt tekinthetnek meg összefoglalót:

szurkolói információk:

A jegyek ára egységesen 1000 Ft, 14 éves kor alatt a belépés díjtalan.

A Sportcentrum kapui a szurkolók számára egy órával a mérkőzés kezdete előtt nyílnak meg.

A vendégszurkolók a Strand utcai bejárat felől léphetnek be a szektorukba.

Látogassunk ki minél többen holnap a Sportcentrumba és segítsük győzelemhez a csapatot! Zúgjon a Hajrá Kécske!

TLC

videó forrása: MLSZ Youtube,  fotók: Sipos Bence, borítókép forrása: Török Attila/MTK