Kőkemény csata vár ránk Szentlőrincen

A Merkantil Bank NB II 35. fordulójában a kiesés elől menekülő, 5 bajnoki óta nyeretlen Szentlőrinc vár ránk. Nem lesz sétagalopp a baranyai csata… 

A hazaiak öt mérkőzés óta nyeretlenek az NB II-ben, ennek köszönhetően jelenleg ,,vonal alatt”, a 19. pozícióban várják a folytatást. Mivel nagyon sűrű a tabellán a hátsó régió, egy győzelemmel életben tartanák a bennmaradási reményeiket a piros-feketék. A legutóbbi három bajnoki mérkőzésükön előbb x-eltek a Haladással (1-1), majd hazai pályán 3-1-re kikaptak a Siófoktól, legutóbb pedig a Soroksár győzött 2-0-ra ellenük. Ezt követően edzőváltásra került sor a szentlőrincieknél: Domján Attila búcsúzott, a helyét az eddigi másodedző, Pichler Gábor foglalta el a kispadon.

A Szentlőrinc SE honlapján úgy fogalmaztak: ,,Holnap mindenkinek meg kell feszülnie a győzelemért! Az utolsó, vagy talán az utolsó utáni lehetőséget ragadhatja meg vasárnap délután (17.00) NB II-es csapatunk, amely a Tiszakécske ellen játszik nagyon fontos bajnokit. Nincs kecmec, győznünk kell annak érdekében, hogy reális esélyünk legyen a bentmaradásra!”

Csapatunk, a Tiszakécskei LC a gyirmóti vereség ellenére egyre jobb formát mutat. Egyre több a mérkőzéseinken a kiemelkedő teljesítmény. Klausz László remekül megszervezte a védekezést (mindössze 1 bekapott gól 4 meccsen). ,,Mindössze” két hiányzónk lesz holnap, Winkler és Farkas N. Bizakodhatunk, ezúttal is abban, hogy ponttal vagy pontokkal térnek haza labdarúgóink Tiszakécskére.

A mérkőzés játékvezetője Bana Gergely lesz, segítői Aradi Gergely és Máyer Gábor, még a tartalék játékvezető Szommer Attila lesz.

A holnapi mérkőzéssel kapcsolatban Klausz László vezetőedző nyilatkozott a tiszakecskefoci.hu-nak: 

 Mire volt elegendő ez a két nap az MTK meccs óta?

Mindenképpen a pihenésre. Friss embereknek kell játszaniuk a holnapi mérkőzésen. A hazaiaknak ez a bajnoki szinte az utolsó szalmaszál a bent maradásért vívott harcban. Ugyanolyan elszántnak és motiváltnak kell lennünk, mint az MTK ellen. Minden mérkőzésen a maximumot kell nyújtanunk!

A szentlorincse.hu-n a hazaiak vezetőedzője, Pichler Gábor úgy fogalmazott a bajnokival kapcsolatban: 

Az edzőváltás óta eltelt másfél nap nagyon rövid idő, elsősorban a fejekben próbáltunk rendet tenni.Vissza akarunk nyúlni olyan dolgokhoz, amelyek korábban működtek, s amelyekkel sikeresek voltunk. Továbbá fontos megtalálni azokat a játékosokat, akikkel harcba lehet menni ezen a mérkőzésen! A Tiszakécske racionális, hatékony futballt játszik, nagyon nehéz meccs vár majd ránk. De nekünk jelen helyzetünkben teljesen mindegy, ki az ellenfelünk, mindenképpen győzelemre kell törekednünk. Ez az utolsó utáni lehetőség arra, hogy megmutassuk, ott a helyünk ebben az osztályban, úgyhogy mindenkinek meg kell feszülnie a sikerért!

meccstörténelem:

2 harmadosztályú és 3 másodosztályú bajnoki mérkőzés szerepel eddig a statisztikában. 3 tiszakécskei és 1 szentlőrinci győzelem mellett 1 döntetlen az eddigi közös mérleg. Legutóbb ebben a bajnoki évadban 2-1-re győztünk ellenük Csáki Róbert és Horváth Zoltán góljaival. Arról a találkozóról alább tekinthetnek meg összefoglalót:

szurkolói információk: 

A vasárnapi Szentlőrinc – Tiszakécskei LC NB II-es bajnoki mérkőzésre jegyelővételre nincs lehetőség. A Szentlőrinc SE Sporttelep hazai és vendég jegypénztárai 15:30-tól várják a szurkolókat.

Vendég jegyárak (a pénztárnál csak készpénzes fizetésre lesz lehetőség):

– Felnőtt jegy: 1500,-

– Diák jegy: 1000,- (diákigazolvány felmutatása kötelező)

– 14 éves kor alatt: ingyenes

megközelítés:

Mind a hazai-, mind a vendég szektorban büfé nyitva lesz a szurkolók számára. A hazai büfében készpénzes-, SZÉP kártyás- és bankkártyás fizetésre egyaránt lesz lehetőség, a vendég büfében viszont csak készpénzes fizetés lesz elérhető. (szentlorincse.hu)

Látogassunk el minél többen Szentlőrincre és biztassuk a kécskei csapatot! HAJRÁ KÉCSKE!

TLC

(fotók forrása: Sipos Bence/Kécskei Krónika)