Jön a bajnoki szezon utolsó mérkőzése!

Vasárnap este zárul a Merkantil Bank Liga NB II 2022/2023-as bajnoki idénye. A Tiszakécskei LC a Budafoki MTE gárdáját fogadja 19.45-től a Sportcentrumban. Cél a győzelem!

Így repült el egy egész bajnoki évad…Mintha tegnap kezdett volna csapatunk az új szezonban a Mosonmagyaróvár ellen aratott július végi 1-0-ás győzelmével. Közte lepergett 36 bajnoki forduló, aminek eredményei szerint jelenleg a 13. helyen állunk. Vasárnap jó lenne keretbe foglalni az évadot, akár újra egy 1-0-ás hazai sikerrel. Az azt jelentené, hogy egészen biztosan elkerüljük az osztályozós pozíciót és akár előreléphetünk a 12. helyre.

A Budafoki MTE csapata ebben az évben a Magyar Kupában ért el nagy sikert, NB II-es csapatként a döntőbe jutva. Ott a Zalaegerszeg már túl erős ellenfélnek bizonyult, de így is emlékezetes sikert arattak Mátyus Jánosék. A bajnokságban jelenleg a 10. helyen állnak. Legutóbbi 3 mérkőzésük vegyes képet mutat: Budafoki MTE-Szombathelyi Haladás 1-0, BFC Siófok-Budafoki MTE 2-1, Budafoki MTE-Soroksár 0-0. Legeredményesebb játékosuk a 15 gólos Beke Péter, aki már NB I-es klubok célkeresztjében van.

A mérkőzés játékvezetője Nagy Norbert lesz, a partjelzői feladatokat Szilágyi Norbert és Szabó Dániel kettőse látja majd el, még a tartalék játékvezető Farkas Tibor lesz.

A tiszakécskei szakmai stáb sérülés miatt továbbra sem számíthat Farkas Norbert játékára.

Klubunk honlapjának Klausz László vezetőedző nyilatkozott várakozásairól a szezonzáróval kapcsolatban:

Egyértelműen a győzelem a célunk vasárnap. Szeretnénk megtartani a jelenlegi helyezésünket a tabellán. A Békéscsaba elleni mérkőzésen a játékosok mentalitásával elégedett voltam. Sajnos, ott az apró figyelmetlenségek megbosszulták magukat. Ezeket kell kiküszöbölnünk, hogy jobb eredményt érjünk el. Vasárnap este egy jó hangulatú, jó mérkőzésre számítok.

meccstörténelem:

A közös statisztikában 7 másodosztályú bajnoki mérkőzés szerepel. 3 budafoki győzelem, 2 tiszakécskei siker és 2 döntetlen olvasható a magyarfutball.hu-n. Legutóbb Budafokon 1-1-es döntetlent ért el csapatunk. Akkor Kiss Norbert volt a kécskei gólszerző. Az előző bajnoki kiírásban hazai pályán 2-0-ra győztünk a piros-feketék ellen, azon a mérkőzésen Gyurján és Vachtler vette be az ellenfél hálóját. Alábbi összefoglaló is erről a kécskei sikerről készült:

szurkolói információk: 

A jegyek ára egységesen 1000 Ft, 14 éves kor alatt a belépés díjtalan.

A Sportcentrum kapui a szurkolók számára egy órával a mérkőzés kezdete előtt nyílnak meg.

A vendégszurkolók a Strand utcai bejárat felől léphetnek be a szektorukba.

Látogassunk ki minél többen vasárnap a Sportcentrumba és segítsük győzelemhez a csapatot! Zúgjon a Hajrá Kécske!

TLC

videó forrása: MLSZ Youtube,  fotók: Sipos Bence, Kécskei Krónika