Győzelmünkkel a 11. helyen fejeztük be a bajnokságot

A bajnokság utolsó fordulójában 1-0-ra győzött a Tiszakécskei LC a Budafoki MTE ellen, így biztosan benn maradt a második vonalban, sőt a 11. hellyel a kécskei labdarúgás 2015 óta íródó új érájának legjobb NB II-es bajnoki eredményét érte el.

2023.05.21. Merkantil Bank Liga NB II 38. forduló

Tiszakécskei LC–Budafoki MTE 1–0 (0–0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 350 néző. Vezette: Nagy Norbert (Szilágyi Norbert, Szabó Dániel)

Tiszakécskei LC: Halasi – Balázs B., Csáki R., Végső, Máté Zs. – Erdei (Geiger, 62.), Szekér (Kiss N., 9.), Pongrácz (Oláh, 83.), Vajda – Zamostny, Horváth Z. (Vólent, 83.) Vezetőedző: Klausz László

Budafoki MTE: Oroszi – Bíró M.(Molnár B., 90.), Horváth O. (Horváth B., 90.), Fótyik, Vaszicsku – Soltész I., Oláh B., Adorján, Kovács D. (Németh M., 54.) – Bakti (Sós M., 54.), Beke (Vasvári, 79.). Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Vólent (87.)

Klausz László: Ezen a mérkőzésen taktikai fegyelmezetlenséget nem követett el a csapat és a végén sikerült találnunk egy gólt. Úgy gondolom, hogy ez a győzelem a befektetett munka eredménye. Sok helyzetet kidolgoztunk, megérdemelten győztünk.

Mátyus János: Két nagyon hasonló játékfelfogásban és stílusban futballozó csapat mérkőzött meg a mai napon. Érződött, hogy a hazaiak számára még komoly tétje van a mérkőzésnek, hiszen az NB II-es tagságuk megőrzése volt a cél. Összességében azonban egy nagyon szép szezont zártunk, amelyre jó visszaemlékezni.

A tiszakécskeiek számára rendkívül fontos bajnoki mérkőzést rendeztek a Városi Sportcentrumban vasárnap este. Ugyanis az eredmények alakulhattak volna úgy is, hogy a hazaiak vereségükkel osztályozós helyre csúsznak vissza. Ennek tükrében a mérkőzés elején rögtön támadólag lépett fel a hazai csapat. Erdei, Zamostny és Horváth Zoltán veszélyeztetett a Budafok kapuja előtt. A másik oldalon Beke Péter kapufáig jutott.

A második félidőben maradt a hazai csapat enyhe mezőnyfölénye. A budafokiak kevesebbszer értek fel a kécskei kapu elé. Döntőnek bizonyult Klausz László cseréje, hiszen a Horváth Zoltánt váltó Vólent Roland szerezte meg a hazai csapat győztes gólját: A 87. percben egy szöglet utáni kavarodásnál Orosziról kipattant a labda, pont Vólent elé, aki közelről laposan a hálóba gurított. 1–0

Ezzel a győzelemmel a Tiszakécskei LC biztosan bennmaradt az NB II-ben és a 11. helyen zárta a szezont, éppen a 10. Budafoki MTE mögött.

TLC

fotók forrása: Sipos Bence/Kécskei Krónika