Vas László lett a Tiszakécskei LC NB II-es labdarúgó csapatának vezetőedzője

2023. június 16-ától Vas László lett a Tiszakécskei LC NB II-es labdarúgó csapatának vezetőedzője. A pécsi születésű szakember legutóbb Gera Zoltán mellett az U21-es magyar labdarúgó válogatott mellett dolgozott, előtte négy évig a PMFC első csapatának vezetőedzője volt. Korábban Bódog Tamás segítőjeként is dolgozott a DVTK-nál, illetve a PMFC utánpótlás csapatainál minden korosztályban.

Vas László klubunk honlapjának nyilatkozva elmondta: Nagyon jól érezte magát az U21-es válogatott stábjában, ahol nagyon jó közösség alakult ki és eredményes szakmai munka folyt, így okozott pár álmatlan éjszakát meghozni a döntést a váltás mellett. A tiszakécskei szerepvállalás mellett végül az döntött, hogy érezte, hogy klubunknál mindenképpen őt szeretnék vezetőedzőnek. A szakember teljes erőbedobással a tiszakécskei feladatára fókuszál, így településünkre költözik. A TLC keretének tagjaira már a hétvégén orvosi vizsgálatok és felmérések várnak, június 19-én hétfőn pedig már megkezdődnek a közös, labdás edzések.

Vas László kérdésünkre kiemelte: Egy jó szellemiségű kollektíva, egy jó közösség kialakítása a cél a keretben. Hisz a szakmaiságban és az elvégzett munkában. A bajnokság erős és kiegyensúlyozott lesz, de szeretnénk egy ütőképes csapatot kialakítani.

A szakmai stábban Vas László mellett pályaedzőként Toldi Gábor, kapusedzőként a visszatérő Nagy Zsolt, videóelemzőként pedig egykori labdarúgónk Szabó László dolgozik majd. Az erőnléti edzővel még zajlanak a tárgyalások.

A rövid felkészülési időszak után július végén már kezdődik a bajnoki szezon. A felkészülés során 6 db edzőmérkőzés (NB I-es, NB II-es és NB III-as ellenfelekkel) és egy háromnapos hazai edzőtábor szerepel a programban. Vas László célja, hogy minél hamarabb megismerje a keret tagjait és a változások mellett, minél hamarabb kialakuljon az az optimális keret, amivel a TLC eredményesen szerepelhet a bajnokságban.

TLC