Torvund Alexanderrel erősítettünk a támadószekcióban

Torvund Alexander (22) neve már ismerősen cseng a honi futballberkekben. Új igazolásunk fiatalkora ellenére jelentős rutinnal rendelkezik, mind klubszinten, mind az utánpótlás válogatottak terén szerzett tapasztalat tekintetében.

Hol futballoztál idáig?

Az MTK-ban nevelkedtem, onnan kerültem át a Vasashoz, majd onnan a Videoton csapatához. Székesfehérvárról igazoltam ki Norvégiába, ahol másfél évet játszottam a Stabaek első és második csapatában. Ezt követően a COVID miatt hat hónap kényszerpihenő jött a pályafutásomban, majd újra hazatértem Magyarországra, a Mezőkövesd igazolt le. Onnan kerültem kölcsönbe a Szentlőrinchez, majd Csákvárra. Ezután jött a tiszakécskei megkeresés.

Hogyan jött számodra a tiszakécskei megkeresés?

Vas László hívására kerültem Tiszakécskére. Nagyon szimpatikus volt a koncepció, amit felvázolt. Mind a taktikai elképzelések, mind a csapat jellege és a fejlődési lehetőségek is meggyőzők voltak abban, hogy Tiszakécskére igazoltam. Itt minden adott ahhoz, hogy újra felépítsem magam arra szintre, hogy élvonalbeli játékos legyek vagy akár külföldi klubba szerződhessek. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy fixen kezdő leszek, szeretném beverekedni magam a csapatba és jó teljesítménnyel meghálálni a bizalmat. Bízom benne, hogy húzóember lehetek.

Sokan ismerhetünk az utánpótlás válogatottból.

Játszottam a norvég és a magyar utánpótlás válogatottban is. Hiszen apukám családja norvég, anyukám pedig felvidéki magyar. Először csak norvég állampolgárságom volt, majd az MLSZ-től is megkerestek, amikor a Vasasban játszottam és jelezték, hogy szeretnének behívni. U17-es korosztálytól játszottam a magyar utánpótlás válogatottban.

Mik voltak az első benyomásaid a TLC berkeiben?

Nagyon jól fogadtak a tiszakécskei klubnál. Mind a stáb tagjai, mind a játékosok nagyon befogadók.  Minden adott ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Innentől kezdve már a kemény munkáé a főszerep, hogy együtt elérhessük céljainkat.

Milyen poszton futballozol?

Támadójátékos vagyok. Korábban centert játszottam, de az utóbbi két évben kikerültem a pálya szélére. Jobbszélsőként és balszélsőként is futballoztam, de támadóközéppályásként is, esetleg hamis kilencesként. Ez nyilván taktikafüggő és a vezetőedző döntése szerint alakul.

Milyen élményeket szereztél a szarvasi edzőtáborban?

Főként a mentális erőről és a fizikális felkészülésről szólt ez a három nap, illetve a csapategység erősítéséről. Én, mint új játékos jobban megismerhettem a keret tagjait.

TLC