Bencze Márk fazont szabhat a Tiszakécskei LC játékának

Bencze Márk (23) a középpályán segíthet sokat a Tiszakécskei LC csapatában. Új igazolásunk legutóbb az ETO FC Győr csapatát erősítette.

Melyek eddigi pályafutásod főbb állomásai?

Győrből érkeztem, ott futballoztam az előző bajnoki szezonban. Most Vas László vezetőedző keresett meg a tiszakécskei lehetőséggel. Még nem játszottam az irányítása alatt, de ellenfélként már ismert. Könnyen meggyőzött, hogy a Tiszakécskei LC csapatát válasszam.
Korábban Hollandiában a Vitesse csapatában játszottam, ahová 16 évesen igazoltam ki. Ott három évet futballoztam, majd Siófokra jöttem haza. Ezt követően az NB I-es Mezőkövesdre kerültem, ami akkor jó lépcsőfoknak tűnt, mégsem alakultak úgy a dolgok, ahogy elterveztem. Így Csákvárra kerültem, ami jó választásnak bizonyult. Onnan Szegedre igazoltam, ami szintén jól sikerült, hiszen 4. lettünk az NB II-ben. Ha van egy kis szerencsénk és a sors is úgy akarja ott talán a feljutás is meglehetett volna. Sajnos, nem sikerült. Ezután igazoltam Győrbe, s most pedig Tiszakécskére.

Játszottál már a Tiszakécskei LC ellen?

Igen, NB II-ben és NB III-ban is. Utóbbi esetben a Mezőkövesd második csapatával. Úgy emlékszem vissza, hogy itt mindig jó meccs volt, sok szurkoló előtt, kiváló pályán, villanyfényes körülmények között.

Milyennek találod a TLC-nél tapasztalt körülményeket?

Itt minden adott ahhoz, hogy a maximumot kihozzuk magunkból. Vannak kifogástalan pályák, megfelelő felszerelések a munkához.

Milyen poszton játszol?

Talán mondhatom magam univerzális játékosnak. A középpályán érzem magam a legjobban. Tudok szélsőt, játékrendszertől függően bal futót is játszani. Úgy gondolom ez erény, hogy több poszton is bevethető vagyok. Győrben és Szegeden irányító középpályást játszottam.

Ismertél korábbról játékosokat a tiszakécskei keretből?

Játszottam együtt Torvund Alexanderrel és Zamostny Balázzsal, de másokat is ismerek a pályáról, így ez segíti a beilleszkedést.

Mire lehet képes a Tiszakécskei LC a következő bajnoki szezonban?

Korai megmondani ezt, hiszen érkezhetnek még játékosok. Jó lenne minél előbb végezni, a tabella első felében. Az első pár fordulóban meglátjuk, hogyan állt össze a brigád. A megérzésem az, hogy jók lehetünk.

TLC