,,Végy’ egy jó kapust!” – Kapusfronton is erősítettünk

Prokop Rostislav (27) rutinos kapus, aki biztonságot adhat a tiszakécskei védelemnek.

Nevedet hallva adódik a kérdés: Honnan származol?

Cseh és felvidéki magyar származású vagyok. Édesapám cseh felmenőkkel bír, még édesanyám felvidéki magyar. Közel tíz éve Magyarországon élek. Ünnepekkor szoktam hazamenni, nem sokat utazom, hiszen az energiát vesz ki az emberből és én teljes egészében a sportra és a teljesítményemre koncentrálok.

Hogyan igazoltál Tiszakécskére?

Sajnos, kiestünk az NB III-ból a Szentlőrinccel, de én mindenképpen az NB II-ben szerettem volna maradni. Így jókor jött a tiszakécskei lehetőség. Horváth Adrián és Nagy Zsolt keresett meg és már az elejétől kezdve érdekes volt, amit felvázoltak. Elég hamar megállapodásra jutottunk. Örülök, hogy itt vagyok.

Melyek eddigi pályafutásod főbb állomásai?

A Ferencvárosban kezdtem a magyarországi pályafutásomat. Itt az U21-es és az NB III-as csapatban futballoztam. A SZEOL-ban mutatkoztam be az NB II-ben. Szép éveket töltöttem Szegeden. Később Iváncsán játszottam két évet, ahol sikerült bajnokságot nyerni az NB III-ban. Utánpótlás koromban rövid ideig Csehországban is futballoztam.

Milyen ismereteid voltak a tiszakécskei klubról?

Nagyon sokat hallottam a klubról és annak történelméről is, hiszen a Szentlőrincben együtt futballoztam ifjabbik Török Lászlóval, aki jó barátom. Ő sokat mesélt a klubról és a településről. Másrészt többeket ismerek a stábból és a játékosok közül is. Nem érkeztem idegen közegbe. Tudom, hogy nagyon szeretik itt az emberek a focit.

Melyek a fő benyomások eddig a TLC berkeiben?

Nagyon pozitív, hogy a játékosok öltözőn belül és kívül is próbálják segíteni egymást. Érezhetően jó a közösség. A stáb mindent megtesz a csapatért és a csapat is a stábért, ami nagyon jól működhet hosszú távon.

Milyen céljai lehetnek a TLC-nek a bajnokságban és mi a személyes célod?

Minél hamarabb meg kell szerezni azt a pontmennyiséget, hogy biztosan bent maradjunk, aztán már lehet nyugodtan gyűjtögetni a pontokat és előre tekinteni. A személyes célom az, hogy minél többször kerüljek a kezdő csapatba, s ha már ott vagyok, akkor szeretnék húzóember lenni.

TLC