Hazai győzelem esetén megelőznénk pécsi riválisunkat

A Merkantil Bank Liga NB II 11. fordulójában a Tiszakécskei LC labdarúgó csapata október 8-án 15.00 órától a PMFC gárdáját fogadja a Városi Sportcentrumban. A pécsiek 13 ponttal, még a mi csapatunk 12 ponttal áll jelenleg a bajnoki tabella 10., illetve 11. helyén.

A Pécsi MFC utoljára augusztus 19-én nyert, azóta két döntetlent és három vereséget számlál, aminek meg is lett a következménye. Weitner Ádám távozott a vezetőedzői pozícióból a baranyaiaknál. Legutóbbi három mérkőzésükön egyaránt kikaptak: PMFC – Csákvár 0-1, Kozármisleny – PMFC 3-0 és PMFC – Nyíregyháza 0-4.  Érdekesség, hogy mindössze 4(!) gólt lőttek eddig a pécsiek az idei szezonban. Ahhoz képest óriási teljesítmény, hogy még a 10. helyen állnak. Ennél kevesebb gólt egy csapat sem lőtt a ligában. Viszont mindössze csak 8 gólt kaptak, ami meg a legjobbak közé teszi őket ebben a mutatóban. Ebből a 8-ból 4-et a Nyíregyháza Spartacus lőtt nekik.

A mi csapatunk a budafoki vereség után egy döntetlent és egy győzelmet számlál. Az idő nekünk dolgozik, hiszen átalakított keretünkben, minden egyes nappal még inkább összeszoknak a játékosok.

A vasárnapi mérkőzés játékvezetője Zimmermann Márió lesz, az asszisztensei Punyi Gyula és Kovács Gábor lesznek, még a tartalékjátékvezetői feladatokat Farkas Tibor látja majd el.

A tiszakécskei szakmai stáb továbbra sem számíthat a hosszabb ideje sérült labdarúgókra (Kiss Balázs, Márkus Attila és Pongrácz Viktor), de jó hír hogy már Pongrácz Viktor is megkezdhette az edzéseket a csapattal. Jól halad a rehabilitációja. A betegségből felépülők már játékra készen állnak.

A Tiszakécskei LC vezetőedzője Vas László, nem is olyan régen még a PMFC-t irányította sikeresen így adódott a kérdés jelent-e számára plusz motivációt ez a mérkőzés? Másként várja-e ezt a bajnokit mint a többit?

A pécsi szerepvállalásom mindig jó érzéssel tölt el, ettől függetlenül ugyanabban a mederben készülünk, mint bármelyik más bajnoki mérkőzésünkre. Mindent igyekszünk megtenni, hogy hétvégén eredményesek legyünk és csak az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy három ponttal megörvendeztessük a szurkolóinkat. A pécsiek számára nem úgy alakultak az utóbbi időben a dolgok, ahogy azt eltervezték, ettől függetlenül ők egy minőségi, jó csapat. Óriási hibát követnénk el akkor ha az utolsó két mérkőzésükből indulnánk ki. Masszívak és jól szervezettek, ők is a győzelemért fognak a pályára lépni.

meccstörténelem: 

6 másodosztályú és 2 harmadosztályú bajnoki mérkőzés. 5 tiszakécskei siker, 2 döntetlen és 1 pécsi győzelem a mérlegen. (Továbbá emlékezhetünk még arra az NB I-es osztályozós párharcra is, amit a pécsiek nyertek meg tizenegyesekkel.) Legutóbbi közös mérkőzésünk idén április 12-én volt, amikor is Winkler András góljával 1-0-ra győztünk a Mecsekben. Winkler ezúttal is keretünk tagja, reméljük most is szerez egy győztes gólt. Arról a meccsről nem tettek közzé videós összefoglalót.

szurkolói információk: 

A jegyek ára egységesen 1000 Ft, 14 éves kor alatt a belépés díjtalan.

A Sportcentrum kapui a szurkolók számára egy órával a mérkőzés kezdete előtt nyílnak meg.

A vendégszurkolók a Strand utcai bejárat felől léphetnek be a szektorukba.

Látogassunk ki minél többen vasárnap a Sportcentrumba és segítsük győzelemhez a csapatot! Zúgjon a Hajrá Kécske!

TLC

(videó forrása: MLSZ Youtube, borítókép: Sipos Bence (Kécskei Krónika), statisztika: magyarfutball.hu)