Igazságos döntetlen született a Sportcentrumban

Ezen a mérkőzésen egyik csapat sem érdemelt 1 pontnál többet, így igazságos eredmény született vasárnap délután a TLC és a PMFC bajnokiján. Mindkét csapat sok hibával futballozott, viszont a küzdőszellem dicsérendő. Volt is és lesz ez még jobb is! Hajrá Kécske!

Sok hibával és pontatlanul játszottak a felek a Tisza partján, ennek következményeként nem alakultak ki helyzetek a kapuk előtt hosszú ideig. Az első, kaput eltaláló lövésre a 42.(!) percig kellett várni: a pécsi Szabó 16 méterről vette célba Kiss kapuját. A lövésben volt erő, de a labda középre ment, így a Kiss Ágoston kiütötte. Több lehetőség nem is adódott már az első játékrészben.

A második félidőben is sokat hibáztak a csapatok. Bár az iramra nem lehetett panasz és a küzdőszellemre sem, a szép támadófoci ezúttal elmaradt mindkét fél részéről.

A mérkőzés legnagyobb helyzetét Bukovics hagyta ki a 74. percben, amikor zavartalanul vezethette Kiss kapujára a labdát, de fölé bombázott. Mellette két játékostársa is kísérte az akciót mégsem passzolt.

A 81. perctől csapatunk emberhátrányba is került, Csáki ugyanis sérülés miatt kivált a játékból, Vas László pedig korábban minden cserelehetőségét kihasználta. Az utolsó percekben Kiss Ágoston bravúrjaira is szükség volt a tiszakécskei pontszerzéshez.

Szekér Ádámnak és Csáki Róbertnek mielőbbi gyors felépülést és visszatérést kívánunk!

2023.10.08. Merkantil Bank Liga NB II 11. forduló

Tiszakécskei LC–Pécsi MFC 0–0

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Zimmermann Márió (Punyi Gyula, Kovács Gábor)

Tiszakécskei LC: Kiss Á. – Grünvald (Gyurján B., 68.), Fodor F., Szőr (Bencze, 68.), Viczián – Balázs B., Szekér (Csáki, 13.), Kocsis D., Erdei C. – Bertus (Torvund, 59.), Zamostny (Cipf, 59.). Vezetőedző: Vas László

PMFC: Helesfay – Rácz L., Takács Zs., Pejovics, Majnovics, Krausz – Terbe, Hudák M. (Gyurkits, 73.) – Bukovics (Bachesz, 82.), Szabó M. – Tóth-Gábor (Harsányi I., 73.). Megbízott edző: Németh Zsolt

Vas László vezetőedző, Tiszakécskei LC: Pontatlanok és tompák voltunk, nem volt meg bennünk a kellő dinamika és átütőerő, ahhoz a játékhoz, amit szerettünk volna. Emiatt helyzeteket sem tudtunk a kellő mértékben kialakítani. Ez rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Gyengén és enerváltan kezdtünk, nem igazán értettem, miért, mert frissnek és motiváltnak tűntek a srácok a héten. Rengeteg technikai hibát követtünk el, ami megakadályozta az eredményességünket.

Németh Zsolt, megbízott edző, PMFC: Nagyon sajnálom a csapatot, mert sok helyzetet dolgoztunk ki, már csak a vége hiányzik, a gól. Nagyon bosszús vagyok, mert jobbak voltunk a Tiszakécskénél. A srácok mindent beletettek, dolgoznunk kell tovább, jó úton járunk. Legközelebb már szeretnénk sikeresek lenni.

Csapatunk a válogatott szünet után legközelebb október 22-én, Kazincbarcikán lép pályára.

Továbbra is hajrá Kécske!

TLC

(fotók forrása: Sipos Bence/Kécskei Krónika)