A Tiszakécskei LC bejutott a legjobb 16 közé a MOL Magyar Kupában

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában a Tiszakécskei LC a szintén NB II-es FC Ajka csapatát fogadta szerda este a Városi Sportcentrumban. A meccs elején Zamostny Balázs szerzett vezetést, s mint később kiderült a mindent eldöntő gólt. A következő forduló sorsolása csütörtökön este lesz.

A mérkőzés nagy tiszakécskei rohamokkal kezdődött, látszott, hogy csapatunk mindenáron a győzelemre tör. Ennek eredményeként már 6. percben megszerezte a vezetést a TLC, Zamostny Balázs révén.

Bencze Márk egy bal oldali szabadrúgásból ívelte középre a labdát Zamostnynak, aki középen kb. 8 méterről belsővel könnyedén helyezte a labdát a kapu bal oldalába. 1-0.

Ezt követően a Tiszakécskei LC tovább támadott és uralta a játékot egészen a 36. percig, amikor Balázs Benjámin a kiállítás sorsára jutott. Csapatkapitányunk összecsúszott egy ajkai játékossal. Végül a játékvezető egyből pirosat mutatott fel a kécskei labdarúgónak.

A második félidő elejét megnyomta az FC Ajka emberelőnyben, de komoly gólszerzési lehetőséget nem tudtak kidolgozni, sőt az idő múlásával már nem is lehetett érezni, hogy emberhátrányban van a kécskei csapat.

A 84. percben aztán a csereként pályára lépő ajkai Antal Gábor is piros lapot kapott. 10-10-en fejezték be a mérkőzést a csapatok. Ebben a játékrészben már nem voltak nagy helyzetek, sem gólok, amit mi nem bánunk. A TLC bejutott a következő körbe.

2023.11.01. MOL Magyar Kupa IV. forduló

Tiszakécskei LC – FC Ajka 1-0

Tiszakécskei LC: Prokop – Máté (Kocsis D., 87.), Viczián, Grünwald – Gyurján (Torvund, 64.), Szekér, Bencze (Fodor F., 64.), Kryvotsiuk (Szőr L., 46.), Balázs B., – Cipf (Erdei, 76.), Zamostny. Vezetőedző: Vas László

FC Ajka: Horváth D.- Jagodics, Rabatin, Vogyicska (Szarka, 61.), Berzsenyi (Borsos, 46.)- Görgényi(Tar, 67.), Gaál B.(Zsolnai, 61.), Sejben, Présinger- Horváth P.(Antal G., 67.), Szűcs K. Vezetőedző: Schindler Szabolcs

gólszerző: Zamostny B. (6.)

kiállítva: Balázs B. (36.), ill. Antal G. (84.)

Vas László, vezetőedző TLC: Minden egyes kupamérkőzésnek megvan a pikantériája. Teljesen más, mint egy bajnoki meccs. Ennek ellenére ugyanúgy készültünk, mint egy bajnoki mérkőzésre. A győzelem és minden egyes pozitív teljesítmény hozzájárul ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Ez mindenféleképpen építő jellegű. Ki kell ragadni a pozitív dolgokat és tovább vinni.

Schindler Szabolcs, vezetőedző FC Ajka: Nem játszott jól ma a csapat. Nem volt meg a kellő agresszivitás. Egy nagy hiba eldöntötte a mérkőzés sorsát. Ki kell emelni azt, hogy emberelőnyben játszottunk. Megvoltak a lehetőségeink, hogy megfordítsuk a mérkőzést, sajnos nem sikerült.

TLC

(fotók forrása: Sipos Bence/Kécskei Krónika)