Kimaradtak a helyzeteink, s ez megbosszulta magát

A Merkantil Bank Liga NB II 17. fordulójában a Tiszakécskei LC az Aqvital FC Csákvár gárdáját fogadta a Sportcentrumban, s bár jobban játszott ellenfelénél és több helyzetet kialakított a TLC, a végén mégis egyenlíteni tudott a szerencsésebb dunántúli csapat.

A mérkőzés első félidejében kevés helyzetet láthattak a szurkolók. A mezőnyben folyt a kiegyenlített játék. A második félidő hozta el az igazi eseményeket. Csapatunk magasabb fordulatszámra kapcsolt, sorra alakította ki a helyzeteket a csákvári kapu előtt.

Ennek az eredménye az lett, hogy Torvund Alexander emlékezetes szóló végén a hálóba lőtt a 65. percben – beindult a kapu irányába a bal oldalon, kicselezett egy-két védőt, és kilőtte a rövid alsót.

A gólt követően a Tiszakécske nem állt be védekezni és tartani az előnyt. Folyamatosan jöttek a lehetőségek Pécsi Ármin kapuja előtt, ezek azonban mind kimaradtak. Így jött a futball örök törvényszerűsége: a csákváriak a hosszabbítás pillanataiban egy bal oldali beívelés után, a csereként beálló Nagy Zoárd révén kiegyenlítettek.

2023.12.03. Merkantil Bank Liga 17. forduló

Tiszakécskei LC–AQVITAL FC Csákvár 1–1 (00)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 200 néző. Vezette: Sipos Tamás (Szécsényi István, Tőkés Róbert)
Tiszakécskei LC: Kiss Á. – Grünvald, Fodor F., Szőr (Szekér, a szünetben), Viczián – Kocsis D., Bertus L. (Máté Zs., 90.), Erdei C. – Cipf (Gyurján B., 78.), Zamostny (Pongrácz, 78.), Torvund (Winkler, 82.). Megbízott vezetőedző: Toldi Gábor
Csákvár:
Pécsi Á. – Babós, Karacs, Murka, Baracskai – Szakály D. (Juhász L., 60.), Major M. (Nagy Z., 73.), Gazdag V., Tamás N. – Farkas A., Simon A. Vezetőedző: Tóth Balázs
Gólszerző: Torvund (65.), ill. Nagy Z. (90+2.)

Toldi Gábor: Azt láttam, hogy az első gólunk után számtalan helyzetet kidolgoztunk, hogy eldöntsük a mérkőzést. Bőven megvolt a lehetőségünk arra, hogy a meccset lezárjuk. Megbosszulta magát a sok kimaradt lehetőség, amiért elsősorban saját magunkat okolhatjuk.


Tóth Balázs:
Tudtuk, hogy egy olyan ellenfélhez jövünk, amelynek nagyon jó a kerete. Láttuk a Tiszakécskén, hogy szeretné kézben tartani a mérkőzést, viszont mi szervezettek voltunk, és nagyon jól alkalmazkodtunk. A mélységi labdák kaptak szerepet a mérkőzésen, ami ellen mindkét csapat jól védekezett. A második félidőben érződött, hogy az önbizalmunk nem volt a helyén. A Tiszakécske megérdemelte a vezetést, amitől mi felébredtünk, és sikerült kiegyenlítenünk. Fél távnál jó helyen állunk a tabellán.

Csapatunk jövő héten vasárnap 13.00 órától a Kozármisleny gárdáját fogadja a Sportcentrumban.

Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

(fotók: Sipos Bence/Kécskei Krónika)