Kis Károly lett a Tiszakécskei LC vezetőedzője

A mai napon – 2023.12.19-én – a Tiszakécskei LC vezetősége 2 és fél éves szerződést kötött Kis Károllyal, aki a TLC NB II-es labdarúgó csapatának vezetőedzői feladatait látja majd el.

Két és fél évre szerződtem Tiszakécskére, nyilván ahhoz, hogy ez megvalósuljon meg kell felelni az elvárásoknak. Elsőként az az alap, hogy a csapatnak bent kell maradnia az NB II-ben. Utána pedig nem szabad még egyszer ilyen helyzetbe kerülni. Örülök, hogy hosszabb távra kaptam lehetőséget – emelte ki Kis Károly.

Olyan csapatot kell építeni Tiszakécskén, hogy még egyszer ilyen gond ne legyen, hogy a kiesés elkerüléséért kell jászani. Az által, hogy az NB II-ben csak 16 csapat lesz, mindig élesek lesznek a bajnokságok. Olyan csapatot kell kialakítani, ami hosszútávon meghatározó lesz az NB II-ben.

Kis Károly korábban dolgozott vezetőedzőként többek között a Paks, a Balassagyarmat, Szolnoki MÁV, a Salgótarján vagy éppen a Vasas csapatánál. Legutóbb pedig az FC Ajka csapatát irányította. Melyik volt az eddigi legnagyobb siker?

A Pakssal az NB I-es ezüstérem volt a legnagyobb siker vezetőedzői pályafutásom során. Ezt hatalmas bravúrnak tartom. A Videoton előzött meg bennünket akkor, a harmadik pedig a Ferencváros lett. Ennek köszönhetően pedig indulhattunk az Európa Liga selejtezőben, ahol kiejtettük a nálunk esélyesebb norvég Tromsö csapatát. Ez nagyon szép emlék. Érdekesség, hogy az Európa Liga selejtezőben csak nálunk nem voltak légiósok. Emellett szép emlék számomra a salgótarjáni, szolnoki és az ajkai NB II-es szereplés is. Mindegyik más miatt volt szép kihívás és emlékezetes időszak.

A Tiszakécskei LC ellen az elmúlt évek során többször mérkőzött csapataival. Emlékezetes ezek között az osztályozós párharc, amikor a Balassagyarmatot irányította vezetőedzőként.

Az egy rendkívül izgalmas párharc volt. Véleményem szerint a két legerősebb megyei I. osztályú bajnokot sorsolták össze akkor az NB III-ért. Tiszakécskén és Balassagyarmaton is 1-0-ra kaptunk ki. Mindkét mérkőzés magas színvonalú volt, sok szurkoló előtt játszottak a csapatok. Emellett jártam Tiszakécskén más csapataimmal is. Jól ismerem itt a környezetet is, s láthattam, hogy rendkívül jó az infrastrukturális helyzet a Sportcentrumban.

Óriási kihívás ez a lehetőség számomra. Minden feltétel adott ahhoz, hogy sikeresek legyünk. A játékosállomány is megfelelő. Nyilván 3-4-helyen erősítésre lesz szükségünk. Nem titok, hogy már el is kezdtem a munkát a vezetőséggel. A kollégák tárgyalnak az előkészületi mérkőzések lekötése miatt, és a keret kialakítása is folyamatban van.

Abban hiszek, hogy ha mindenki egységes a klubnál, a csapatnál, az plusz hat pontot jelent a bajnoki tabellán, ha nincs egység, akkor mínusz hat pontot jelent. Ez óriási különbség, hiszen az utóbbi eset az a kiesés elleni harcot jelentheti, előbbi esetben pedig összejöhet egy nagyon jó szereplés.

Hogyan jött a megkeresés a Tiszakécskei LC részéről?

Nincs menedzserem, így közvetlenül egy telefonhívás érkezett a tiszakécskei klub részéről. Ezt követően személyesen találkoztam a klub vezetőivel Tiszakécskén. Megnéztük, hogy azok a nézetek, amiket én képviselek, egyeznek-e a klub elképzeléseivel. Ezt követően jelezték felém, hogy szeretnének velem szerződés kötni. Így karácsony idején ez egy szép ajándék számomra. Ajkán is közel négy évet voltam vezetőedző. Itt is szeretnénk hosszú távon dolgozni. Ehhez elengedhetetlen az eredményes szereplés.

Tiszakécskére költözik a vezetőedzői feladat ellátására?

Én csak úgy tudom elképzelni ezt a munkát, ha ott lakik az ember, ahol edző. Az ingázás nem jöhet szóba. Lényeges, hogy a pályához közel lakjak. Ez mindenre hatással lehet. Fel sem merül bennem, hogy ne Kécskén lakjak.

TLC