Továbbra is előre tekintünk

A Tiszakécskei LC berkeiben minden félszezon után hagyományosan elkészítjük vissza- és előre tekintő interjúnkat. Hoffmann Attila klub igazgató válaszolt a tiszakecskefoci.hu kérdéseire.

Hogyan értékeled az elmúlt félévet a korábban kitűzött célok tekintetében?

A kitűzött céljainkat nem sikerült elérni. Nagyobb tervekkel, várakozásokkal mentünk bele ebbe a bajnoki szezonba. Stabil középcsapattá szerettünk volna formálódni, ehhez pedig véleményem szerint megfelelő minőségű játékosok érkeztek a klubunkhoz. NB II-es szinten erős keretet sikerül kialakítani. Ez azonban a pályán, eredményekben és pontokban nem mutatkozott meg. Viszont a célunk továbbra sem változott. Biztosan bent szeretnénk maradni és elérni a stabil középcsapat státuszt.

Mikor kezdődik az NB II-es csapatunk felkészülése? Várható-e játékosmozgás?

Január 3-án kezdődik a felkészülés. Változás egyelőre a játékosállományunkban nem történt. Biztosan lesz olyan labdarúgó, aki a több játéklehetőség reményében váltani szeretne. Nekünk is vannak posztok, ahol erősíteni szeretnénk, így várható játékosmozgás. Az átigazolási időszak még később nyílik, de természetesen előzetes tárgyalások már folyamatban vannak.

Hogyan értékeled a vármegyei I. osztályban szereplő, második csapatunk őszi szezonját?

A második csapatunk rosszul indult a szezonban. A nyáron voltak problémáink, hiszen sokan abba akarták hagyni a labdarúgást. Még az is felmerült, hogy lesz e második csapatunk. Végül szerencsére sikerült egyben tartani a társaságot. Mindenki beleállt ebbe az évbe rendesen. Ez a munka az őszi szezon második felére ki is fizetődött, hiszen jöttek a jó eredmények. Azt hozzáteszem, hogy nem tett jót a második csapatnak az az egy hónapos pihenő, ami a kupa és más elhalasztott mérkőzések miatt alakult ki. Viszont az utolsó hat meccsen veretlenek tudtunk maradni, abból ötöt megnyertünk és egy döntetlen született. Úgy gondolom, hogy egy sikeres felkészüléssel, tavaszra meg lehet célozni egy dobogós helyezést.

A Tiszakécskei LC utánpótlását tekintve elégedetten tekinthetünk vissza az elmúlt félévre?

Utánpótlás edzőink ebben a félévben is nagyon jól dolgoztak. A gyerekek megfelelő létszámban és motiváltan futballoznak csapatainkban. Szőke Géza U17-es csapata nagyon szép eredményeket ért el a pályán. U13-as együttesünk veretlenül vezeti a bajnokságot. A lányok is tisztesen helyt álltak, dicséret illeti őket. Ádám Sándor U19-es csapata sok változáson ment keresztül és egy erős csoportba került, de látva a munkát, amit Sanyiék végeznek biztos vagyok benne, hogy tavasszal szép eredményeket érhetnek el. Ludánszki Bence U15-ös csapata is jól szerepel. Nincs Bence könnyű helyzetben, hiszen hozzá kerülnek fel azok a gyerekek, akik először játszanak nagy pályán. Ennek ellenére az ő csapata is szépen formálódik. Az U13-as korosztály alatti gyermek csapatainknál is komoly szakmai munka folyik Kovács Károly, Jelenfi Imre és Szabó Péter vezetésével.

Az ünnepek közeledtével szeretnék minden tiszakécskei sportbarátnak békés, boldog karácsonyt és egészségben, sikerekben teljes új esztendőt kívánni!

Jövőre is Hajrá Kécske!

TLC