Irányító középpályásként fontos szerep juthat Lehoczkynak Tiszakécskén

Lehoczky Roland Patrik (21) félévre kölcsönbe érkezett az MTK-tól Tiszakécskére. Szeretne a tavaszi szezonban olyan teljesítményt nyújtani, hogy jó esélye legyen visszatérni a legmagasabb osztályba.

Hol futballoztál, mielőtt csapatunkhoz érkeztél?

A FŐNIX-Gold FC-ben nevelkedtem, majd onnan kerültem az MTK U17-es csapatához. Itt a korosztályos csapatok után az első kerethez csatlakoztam. Ezt követően fél évre Szentlőrincre kerültem kölcsönbe, majd újra vissza az MTK-ba, viszont ott nem mutatkoztam be az NB I-ben. Ezután újra kölcsönbe az Ajkához kerültem az NB II-be. Ott egy szezont végigjátszottam. Ekkor ismertem meg Kis Károlyt, aki a vezetőedzőm volt. Úgy érzem, hogy ez egy nagyon fontos állomása volt a karrieremnek. Ezt követően újra az MTK csapata hívott vissza. Akkor az NB II-ben játszott a kék-fehér fővárosi klub. Fél év után jött egy mezőkövesdi lehetőség az NB I-ben. Ott futballoztam kölcsönben egészen mostanáig. Abszolút nem élem meg kudarcként, hogy Tiszakécskére kerültem vissza az NB II-be. Sőt! Bizonyítani szeretnék és segíteni a csapatot a biztos bennmaradásban.

A tiszakécskei megkeresés hogyan talált meg?

Kis Károly keresett meg, hogy jöjjek Tiszakécskére. Nagyon jókor jött ez a lehetőség, hiszen rossz periódusban voltam a karrierem szempontjából. Szimpatikus számomra a tiszakécskei közeg. Négy napja vagyok itt, eddig csak jó benyomásokat szereztem.

Milyen poszton futballozol?

8-as, 10-es pozícióban futballozom a középpályán.

Futballoztál utánpótlás válogatottban?

U19-es és U21-es korosztályban szerepeltem az utánpótlásválogatottakban, Gera Zoltán szövetségi edző irányítása alatt.

Milyen emlékeid vannak csapatunkról a közelmúlt tekintetében?

Tavaly ősszel gólt szereztem a Tiszakécske ellen az MTK színeiben. Akkor 4-1-re győztünk a Hungária körúton. A negyedik gólt fejeltem én.

Ingázni fogsz Tiszakécskére a következő fél évben?

Legszívesebben Tiszakécskére költöznék, de ha nem találok itt lakást, akkor valószínűleg Kecskemétről leszek bejárós. Nagyon tetszik egyébként a település, voltam már sétálni a Tisza-parton, szép, nyugodt hely.

Kiket ismertél a TLC keretéből?

Balázs Benjámin volt csapattársam az MTK-ban és Bekker Rolit is ismertem korábbról, de mindenki nagyon segítőkész, hamar befogadtak a társak.

Milyen céljai lehetnek véleményed szerint a Tiszakécskei LC-nek a tavasszal, illetve melyek a Te személyes céljaid labdarúgóként, rövidebb és hosszabb távon?

Nem itt van a helyünk a kiesőzónában. Bízom benne, hogy egy nagy meglepetést szerzünk és jelentős lépést teszünk előre a tabellán. Jelenleg rövid távon az a személyes célom, hogy eredményes szerepléshez segítsem ezt a csapatot és meghatározó játékos legyek a TLC-ben, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsak a tavasszal. Hosszabb távon szeretnék visszatérni az NB I-be és több játéklehetőséghez jutni, mint amit eddig kaptam.

TLC