Valencsik Dávid is aláírt a Tiszakécskei LC-hez

Valencsik Dávid (27) felnőtt labdarúgó pályafutásának mindössze második klubja lesz a Tiszakécskei LC. A rutinos hátvéd komoly erősítést jelenthet a tiszakécskei védelem tengelyében.

Labdarúgó pályafutásodat tekintve figyelemre méltó, hogy hosszú ideig a Soroksár csapatában futballoztál. Ez a klubhűség megsüvegelendő a mai labdarúgásban.

Nyolc és fél éven keresztül futballoztam a Soroksárban. Ez volt az első felnőtt klubom. Előtte az utánpótlásban Békéscsabán kezdtem el futballozni, majd a Ferencvároshoz igazoltam, s onnan vezetett a Soroksárhoz az utam.

A tiszakécskei lehetőség kapcsán mégis a klubváltás mellett döntöttél. Miért?

Most éreztem azt, hogy új impulzusra van szükségem. Szeretnék megújulni, az új környezetben kihozni magamból a maximumot.

Milyen poszton futballozol?

Belső védőként érzem magam legjobban a pályán, de ha szükséges, tudok balhátvédet is játszani.

Milyen ismereteid voltak a tiszakécskei labdarúgásról?

A klubról nem tudtam sokat. Nyilván ellenfélként már többször futballoztam a Tiszakécske ellen. A pályáról ismerem a keret labdarúgóit és néhány játékossal régebben csapattársak voltunk. Mindenki kedvesen fogadott, amikor megérkeztem. Tegnap már megvolt az első közös edzésem is a csapattársakkal.

Tiszakécskére költözöl?

Szarvasi vagyok, így egyelőre otthonról járok be Tiszakécskére az edzésekre. Addig, amíg nem találok lakást itt helyben vagy Kecskeméten, így oldom meg.

Mire lehet képes véleményed szerint a TLC a bajnokságban?

Nagyon pozitívan várom a tavaszt, mivel ez a keret sokkal többre hivatott, mint, amit jelenleg a táblázat mutat. Remélem, hogy minél jobb helyen végzünk majd.

TLC