Az idei első hazai bajnoki mérkőzés következik

A Merkantil Bank Liga NB II 20. fordulójában a Tiszakécskei LC a BFC Siófok gárdáját fogadja a Városi Sportcentrumban február 11-én 17.00 órától. Siófokon az ősszel 1-1-es döntetlen született a két csapat mérkőzésén, szurkoljunk a csapatunknak, hogy ezúttal győzelmet ünnepelhessünk!

Sem mi, sem a siófoki kék-sárgák nem állnak jól jelenleg a bajnoki tabellán. A Somogy vármegyeiek a 17.  pozícióban vannak 14 egységgel. Két ponttal a Tiszakécskei LC mögött. A legutóbbi három bajnokijukon kikaptak 3-1-re a Mosonmagyaróvártól és a Nyíregyháza Spartacustól, még legutóbb (már idén) 2-2-őt játszottak a PMFC-vel idegenben, ami azért óvatosságra adhat okot. A Balaton-parti kék-sárgák legeredményesebb labdarúgója jelenleg az egyaránt kétgólos; Dénes Csanád, Kitl Miklós, Major Gergő, Nagy Richárd és Szedlár Zoltán.

Számunkra csak a győzelem elfogadható ezen a bajnokin. A listavezető otthonában elszenvedett múlt heti 2-0-ás vereség után szeretnénk javítani és együtt örülni a győzelemnek szurkolóinkkal.

A Tiszakécskei LC szakmai stábja eltiltás miatt nem számíthat Szőr Levente játékára (5 sárga lap).

A mérkőzés játékvezetője Sipos Tamás lesz, az asszisztensek Bertalan Dávid és Szalai Dániel lesznek, még a tartalék játékvezetői feladatokat Takács Tamás látja el.

A hétvégi mérkőzésről Kis Károly vezetőedző úgy nyilatkozott a tiszakecskefoci.hu-nak: 

A múlt heti mérkőzéshez is visszatérve. A bekapott gólig úgy éreztem, hogy jó eredményt érhet el csapatunk. Voltak annak a meccsnek biztató elemei, de ezért természetesen pontot nem adnak. 
Ami a Siófok elleni vasárnapi mérkőzést illeti, mindenki tisztában van vele, hogy meg kell nyernünk. Ez egy teljesen más típusú mérkőzés lesz. Bízom benne, hogy a helyzetkihasználásunk jó lesz.
Rendkívül fontos ez a következő három hazai bajnoki, amit most játszunk majd egymás után. Itt minden mérkőzés élet-halál harc lesz. Bízunk benne, hogy pozitív irányba léphetünk előre ebben a vasárnaptól számított nyolc napban. Nem szakadhatunk le a középmezőnytől. El kell kezdeni gyűjteni a pontokat!

meccstörténelem: 

2 első osztályú bajnoki mérkőzés (1 siófoki győzelem, 1 döntetlen) az 1997-1998-as NB I-es bajnoki szezonból. 8 másodosztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés 2 siófoki és két tiszakécskei győzelemmel, emellett 4 döntetlennel. Legutóbb augusztus 13-án 1-1-es döntetlent játszott a két csapat. Akkor a gólunkat az a Torvund Alexander szerzete, aki vezeti a TLC házi góllövőlistáját.
Arról az összecsapásról alább tekinthetnek meg összefoglalót:

szurkolói információk:

A jegyek ára egységesen 1000 Ft, 14 éves kor alatt a belépés díjtalan.

A Sportcentrum kapui a szurkolók számára egy órával a mérkőzés kezdete előtt nyílnak meg.

A vendégszurkolók a Strand utcai bejárat felől léphetnek be a szektorukba.

Látogassunk ki minél többen vasárnap a Sportcentrumba és segítsük győzelemhez a csapatot! Zúgjon a Hajrá Kécske!

TLC

(videó forrása: MLSZ Youtube, fotók: Sipos Bence (Kécskei Krónika), statisztika: magyarfutball.hu)