A Kisvárda ellen búcsúztunk a Magyar Kupától

A MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében 3-0-ra győzött a Kisvárda Maser Good Tiszakécskén, így a szabolcsiak örülhettek a továbbjutásnak.

Kiegyenlített első félidő után bizakodhattak a hazai szurkolók, hiszen a tiszakécskei csapat eltüntette az osztálykülönbséget 45 perc erejéig. Kis szerencsével akár a vezetést is megszerezhette volna csapatunk, s akkor egy teljesen más típusú találkozó kerekedhetett volna ki ebből a kupacsatából.

Sajnos, nem így történt. A második játékrészben a vendégek érvényesítették a papírformát. Egy tíz perces rossz hazai periódusban eldöntötték a továbbjutás sorsát.

Először az 56. percben egy szép vendégtámadás során Makowski jobb belsővel tekert a tiszakécskei kapuba úgy, hogy a labda a kapufáról pattant a hálóba – az addig jól védő Prokopnak esélye sem volt védeni. A bekapott gól ,,nyomott hagyott” a hazaiakon, csökkent az addig jól működő koncentráció, így két perccel később Makowski újra betalált: egy jobb oldali beadás után helyezett jobbal a kécskei kapuba. A harmadik gól a 66. percben született, melyet Ilievski szerzett, aki betört a tizenhatoson belülre, és Prokop felett a labdát a hálóba lőtte.

A harmadik vendég gól után leült a meccs. Így félidő végén jobbára eseménytelenül peregtek el a percek. A Kisvárda jutott a negyeddöntőbe.

Csapatunk vasárnap a Merkantil Bank Ligában a feljutás egyik aspiránsát, az ETO FC Győrt fogadja.

2024.02.28. MOL Magyar Kupa 5. forduló

Tiszakécskei LC (NB II)–Kisvárda Master Good 0–3 (0–0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 400 néző. Vezette: Zimmermann Márió (Tőkés Róbert, Vrbovszki Pál)

Tiszakécskei LC: Prokop – Sági M. (Kocsis D., 69.), Fodor F., Szőr (Valencsik, 61.), Grünvald – Vajda R. (Krivocjuk, a szünetben), Lehoczky, Pongrácz V. (Czékus, 85.), Bencze M. – Gyurján, Takács T. (Zamostny, 61.). Vezetőedző: Kis Károly

Kisvárda: Kovács M. – Lippai, Rubus, Széles (Jovicic, 69.) – Navrátil (Wellington, a szünetben), Nikolov (Camaj, 61.), Ilievski, M. Lucas (Ötvös, 61.), Makowski (Melnik, 69.) – Szpaszics, S. Raúl. Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerző: Makowski (56., 58.), Ilievski (66.)

Kis Károly: Az első félidőben szervezetten védekeztünk. Ellenfelünk nem tudott helyzetet kialakítani, akkor nagyon bíztam benne, hogy meglepetést szerezhetünk. A második félidőben aztán elkövettünk olyan helyezkedési hibákat, amelyeket a Kisvárda tíz perc alatt háromszor kihasznált. Emiatt a tízperces gyenge periódus miatt buktuk el a mérkőzést. Azt a játékot, amit az első félidőben játszottunk, 90 percig kellett volna. Nem dolgoztunk ki sok helyzetet, de 0–0-nál megszerezhettük volna a vezetést, és akkor más lett volna a találkozó.

Feczkó Tamás: Egy jól szervezett és jól védekező csapatot ismertünk meg. Nagyon nehéz volt feltörni a védelmüket, de örülök, hogy a szünetben tett változtatások megtették a hatásukat, és két gyors góllal eldöntöttük a mérkőzést. Ha ez nem sikerül, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülhettünk volna. Szurkolok a Tiszakécskének, hogy a hétvégén győztes meccsnek tudjanak örülni a bajnokságban.

Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

fotók forrása: Sipos Bence/Kécskei Krónika