Egy góllal jobb volt az ETO FC Győr

Csontos Dominik 8. percben megszerzett góljával nyerte meg a bajnoki mérkőzést az ETO FC Győr Tiszakécskén.

Nem látszott a győri csapaton, hogy az NB I-es feljutást ostromolják. Az első félidei meddő fölényük után a második játékrészben jobbára a védekezéssel foglalkoztak a győri játékosok. Sajnos, csapatunknak a támadóharmadban továbbra sem megy. Tiszta gólhelyzetet nem sikerült kialakítanunk, habár voltak kapura lövések és büntetőgyanús szituáció is vasárnap este.

Merkantil Bank Liga NB II. 23. forduló

Tiszakécskei LC–ETO FC Győr 0–1 (0–1)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Lovas László (Csatári Tibor, Szabó Dániel)

Tiszakécskei LC: Kiss Á. – Balázs B., Szőr, Viczián, Grünvald (Takács T., 89.) – Bertus, Szekér (Bencze, 89.), Vajda R. (Pongrácz, 66.), Kállai (Kocsis D., 57.) – Cipf (Torvund, 66.), Zamostny. Vezetőedző: Kis Károly

ETO FC Győr: Ruisz – Kiss M., Szépe, Boldor (Szujó, 16.) – Kröhn (Huszár M., 79.), Tóth R., Skvarka, F. Vianna – Lukics (M. Riquelme, a szünetben), Csontos D. (Boschilla, 65.), Diarra. Vezetőedző: Szergej Kuznyecov

Gólszerző: Csontos D. (8.)

Kis Károly: Rendkívül csalódott vagyok, mert nem érdemeltünk vereséget. A játékosok nagyon sokat tettek azért, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. Ugyanakkor azért is elkeseredett vagyok, mert egyértelmű, hogy nem kaptunk egyenlő feltételeket, egy százszázalékos tizenegyest nem adtak meg a javunkra, és ez már sajnos nem az első eset. Számunkra ez teljesen felfoghatatlan és érthetetlen. Nyilván emellett hiányzott a játékunkból a gyilkos ösztön, annak ellenére, hogy a második félidőben benyomtuk a Győrt. Nagyon nehéz lesz megemészteni ezt a vereséget.

Szergej Kuznyecov: Az elején jól futballoztunk, és gólt is tudtunk szerezni. Ezt követően a hazai csapat ránk erőltette az akaratát, nyomást gyakorolt ránk, emiatt nem sok mindent tudtunk csinálni a mai mérkőzésen. Ennek több oka is lehet. Ahhoz, hogy feljussunk, még sokat kell fejlődnünk. A hazai csapat jobban játszott, mint azt a helyezése mutatja. Szerintem az elkövetkező mérkőzéseken jönnek majd számukra a jó eredmények.

Sajnos, csapatunk már 13 mérkőzés óta nyeretlen és elég tetemes ponthátrányba került a tabellán, a még bennmaradó helyekelévőkhöz képest. A bajnokság hátralévő 11 mérkőzésén meg kell táltosodnia Kis Károly gárdájának, hogy elkerülje a kiesést.

A rossz széria megszakításár jövő hét vasárnap Soroksáron lesz lehetőség. Mindent bele fiúk! Nem szabad feladni!

Hajrá Kécske!

TLC

(fotók forrása: Sipos Bence/Kécskei Krónika)