Döntetlennel ért véget a Budafoki MTE elleni bajnoki

Nem sikerült győznie csapatunknak a Budafoki MTE ellen a Merkantil Bank Liga NB II 25. fordulójában, így továbbra is az utolsó előtti helyen áll a bajnokságban. Kilenc fordulóval a vége előtt nyolc pontos hátrányban a már bennmaradó Budafok mögött. Innen jön majd a folytatás a Szeged ellen.

Mindkét csapat számára a győzelem lett volna az elfogadható eredmény a Tiszakécske és a Budafok vasárnapi bajnokiján, amelyen a vendégek kezdték veszélyesebben a játékot. Több lehetőségük is volt a gólszerzésre, ennek ellenére Bencze Márk talált be a 11. percben Gundel-Takács Bence kapujába a kapufáról kipattanó labda sikeres megszerzése után. A hazai gól után is maradt a vendégek meddő fölénye, de a szünetig már nem változott az eredmény.

A második félidő elején rátett még egy lapáttal Budafoki MTE, az 52. percben tizenegyeshez jutott, amelyet Zsóri Dániel higgadtan értékesített. Az egyenlítés után is támadásban maradt Dajka László csapata, aminek meg is lett az eredménye. Az 58. percben egy bal oldali szöglet után Oláh Bálint fejjel vette be Kiss Ágoston kapuját.  A Tiszakécske próbált küzdeni az egyenlítésért, aminek az lett az eredménye, hogy kiharcolt egy tizenegyest Bencze Márk révén – ebből Zamostny Balázs magabiztosan lőtt a hálóba.

A mérkőzés vége teljesen hektikus játékot hozott, a felek felvállalták a nyílt sisakos futballt, azonban újabb gól már nem esett. A Tiszakécskei LC 15 mérkőzés óta nyeretlen, és 19 ponttal az utolsó előtti helyen áll, még a Budafoki MTE a 14. helyen várja a folytatást.

2024.03.17. Merkantil Bank Liga NB II 25. forduló

Tiszakécskei LC–Budafoki MTE 2–2 (1–0)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Farkas Tibor (Ifj. Varga Gábor, Tőkés Róbert)
TISZAKÉCSKE: Kiss Á. – Szőr, Fodor F. (Gyurján, 64.), Grünvald – Kállai Z. (Kovács K., 64.), Bertus, Bencze M. (Takács T., 84.), Lehoczky – Czékus (Szekér, 64.), Torvund, Zamostny. Vezetőedző: Kis Károly
BUDAFOKI MTE: Gundel-Takács – Nándori (Horváth O., 38.), Fekete M., Lorentz, Kalmár O. – Oláh B., Csonka A. – Merényi, Soltész I., Kovács D. (Pintér Á., 82.) – Zsóri (Elek B., 82.). Vezetőedző: Dajka László

Gólszerző: Bencze M. (11.), Zamostny (71. – 11-esből), ill. Zsóri (52. – 11-esből), Oláh B. (58.)

Kis Károly (Tiszakécskei LC): Ki kellett volna használnunk, hogy megszereztük a vezetést – abban bíztam, hogy így nagy terület lesz mögöttük. Ez be is jött, de nem tudtunk vele élni, az ellenfélnek sikerült megfordítania a meccset. Két olyan hibát is elkövettünk, ami ezen a szinten végzetes. Ugyan nem kaptunk ki, de számunkra az egy pont sokat nem jelent. Az egyenlítés után volt még sanszunk arra, hogy a hajrában megnyerjük a mérkőzést. Csalódott vagyok, mert nem akar összejönni a győzelem.


Dajka László (Budafoki MTE):
Hatvan-hatvanöt percig uraltuk a játékot. Az első félidőben már legalább négy–egyre kellett volna vezetnünk, de óriási ziccereket hibáztunk. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy meg fogjuk nyerni a meccset. Sikerült is megfordítani a mérkőzést, utána viszont büntetőből egyenlített a hazai csapat. Kettő–kettő után nyílt sisakos lett a játék, belementünk egy adok-kapokba. Úgy gondolom, jobban futballoztunk, mint a hazai csapat, de meg kellett elégednünk a döntetlennel.

Továbbra is Hajrá Kécske!

TLC

(fotók: Sipos Bence/Kécskei Krónika)