Szegeden kell megtörni a rossz szériánkat

A Merkantil Bank Liga NB II 26. fordulójában a Tiszakécskei LC a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonába látogat vasárnap, hogy megmérkőzzön a dobogót ostromló hazai gárdával és megtörje a 15 bajnoki óta tartó nyeretlenséget. Mindent bele fiúk! Hajrá Tiszakécske!!!

Ennek a mérkőzésnek abszolút esélyesei a szegediek, hiszen jelenleg 45 ponttal a bajnoki tabella 4. helyén állnak és mindössze 3 egységgel maradnak le a 2. ETO és a 3. Vasas mögött. A kék-feketék legutóbbi három mérkőzésükön gólt sem kaptak. Sorrendben: Előbb 1-0-ra győztek Csákváron, majd 2-0-ra megverték a szintén erős Kozármislenyt, még az első helyen álló Nyíregyházával 0-0-át játszottak. A legjobb góllövőik Borvető Áron és Bíró Bence 7-7 góllal.

Az ilyen mérkőzésekre mondják a totó nyelvén, hogy fix 1-es, azonban ilyenkor születhetnek a legnagyobb meglepetések is. Miért ne most törjön meg a Tiszakécskei LC negatív szériája!? Csapatunk ezúttal már Balogh Pál irányításával azon lesz, hogy hazahozza a 3 pontot Tiszakécskére.

A vasárnapi bajnokit Nagy Róbert vezeti majd. Az asszisztensek Szabó Dániel és Márkus Péter lesznek, még a tartalék játékvezetői feladatokat Jakab Árpád látja el.

Balogh Pál Szegeden első alkalommal irányítja majd vezetőedzőként a Tiszakécskei LC-t. Klubunk honlapjának úgy nyilatkozott:

Egy nagyon kiegyensúlyozott, jó erőkből álló Szeged otthonába látogatunk, akik még a feljutás reményéről nem mondtak le. Ha reálisan nézzük, nem nekünk áll a zászló, de a mi helyzetünkben ezzel nem kell foglalkozni, ha benn akarunk maradni akkor csak a három pont az elfogadható. Nagyon mély ponton van jelenleg a csapat, ebből próbáltuk a héten kimozdítani őket. Bízom benne, hogy elindulunk pozitív irányba. A játékosok teljes odaadással dolgoznak. Tudják, hogy milyen helyzetben vagyunk és hogy együtt jutottunk ide. Ezt csak együtt javíthatjuk ki. Minden esélyt meg kell ragadni és a győzelemre kell törni Szegeden, hiszen csak akkor lesz értelme a jövőt illetően számolgatni.

meccstörténelem:

Mint azt a statisztika mutatja, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatát nem sikerült még legyőznie a Tiszakécskei LC-nek a közös sportmúltban. Így esetleges győzelmünkkel nemcsak a nyeretlenségi széria törne meg, hanem a Szeged elleni mérleg is szépülne. Legutóbb a Tiszakécske Városi Sportcentrumban 2-2-őt játszott egymással a két csapat. Azon a szeptember végi összecsapáson Zamostny Balázs és Kocsis Dominik voltak a gólszerzőink.

szurkolói információk:

A Vendég szurkolók és a VIP jegyek (BRONZ és GOLD) tulajdonosai a Kereskedő köz felőli bejáraton léphetnek be a létesítmény területére.

Jegypénztárak nyitvatartása:
Meccsnap: 11.00 órától – I. félidő végéig

Tiszakécskei LC

(fotók forrása: Sipos Bence/Kécskei Krónika, montázs: magyarfutball.hu, szeged-grosicsakademia.hu, szentgellertforum.hu)