A Mosonmagyaróvár csapatát fogadjuk a Sportcentrumban

Újabb rendkívül fontos bajnoki vár a Tiszakécskei LC-re ezen a vasárnapon. A Credobus Mosonmagyaróvár csapata vizitál a Tisza partján. Célunk a győzelem és az ezzel járó három pont megszerzése.

Senki ne gondolja, hogy könnyű meccs vár a Tiszakécskei LC labdarúgóira a bajnokság 27. fordulójában. Annak ellenére, hogy a mindössze 11 pontos Mosonmagyaróvárral mérkőzik csapatunk. Ebben a bajnokságban már rengeteg meglepetés eredmény született. Az éllovasok kikaphatnak a mezőny sereghajtóitól is. Ez azt mutatja, hogy nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság. Aktuális ellenfelünk ugyan csak 11 ponttal rendelkezik (mi eddig pont a dupláját szereztük), mégis a maximumot kell nyújtania játékosainknak a győzelem eléréséhez, ahhoz, hogy továbbra is maradjanak bennmaradási reményeink.

A Credobus Mosonmagyaróvár legutóbbi három bajnoki meccsén egyaránt vereséget szenvedett. Sorrendben, előbb a Csákvártól kapott ki 1-0-ra, majd a Kozármisleny győzte le 2-1-re, aztán pedig az éllovas Nyíregyháza diadalmaskodott felettük 3-0-ra.

Csapatunk a legutóbbi két bajnokiján már szerzett 4 pontot, amibe kapaszkodhatunk. Meg kell becsülni ezeket a pozitívumokat. Ezekre építhetünk. Ráadásul Szegeden bravúrgyőzelmet aratott a Tiszakécskei LC. Ha a Mosonmagyaróvár ellen újra sikerülne 3 pontot szerezni, versenyben maradhatnánk.

A vasárnapi bajnoki játékvezetője Szigetvári Márk lesz. Az asszisztensek ifj. Varga Gábor és Punyi Gyula lesznek, még a tartalékjátékvezetői feladatokat Rúsz Márton látja majd el.

A szakmai stáb eltiltás miatt nem számíthat Cipf Dominik játékára (5 sárga lap) miatt, valamint Pongrácz Viktor sérülés miatt csatlakozott a maródiakhoz. Bencze Márk betegség miatt nem tudott készülni a társakkal a héten. Jó hír viszont, hogy Czékus Ádám visszatérhet.

A tiszakecskefoci.hu-nak csapatunk vezetőedzője Balogh Pál nyilatkozott a vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól: 

Mindenképpen pozitív hatással volt ránk a rég óta várt siker. A klubon belül és a játékosok között is sokkal jobb volt a héten a hangulat, de tisztában vagyunk vele, hogy ez csak egy lépcsőfok a céljaink felé. Ugyanazt az elánt és lelkesedést várom el a csapattól vasárnap is, mint a Szeged ellen. Nem szabad elfelejteni, hogy bőven adósok vagyunk a hazai szurkolóknak a jó játékkal és a győzelemmel. Nehéz feladat lesz azonban a Mosonmagyaróvár legyőzése, hiszen ők már felszabadultabban játszhatnak. Mindezzel együtt a saját játékunkra kell koncentrálnunk és akkor meglehet az újabb győzelem. 

meccstörténelem: 

A statisztika szerint a Mosonmagyaróvár még soha nem nyert ellenünk bajnoki mérkőzést. 5 NB II-es bajnoki során 3-szor győztük le őket és 2 döntetlen eredmény született. Bízzunk benne, hogy továbbra is megmarad a makulátlan statisztika. A negyedik győzelmünk elérése a cél.

Legutóbb október 1-jén játszottunk velük idegenben. Akkor 2-0-ra győzött a Tiszakécskei LC. Mindkét találatunkat Erdei Carlo szerezte.

szurkolói információk: 

A jegyek ára egységesen 1000 Ft, 14 éves kor alatt a belépés díjtalan.

A Sportcentrum kapui a szurkolók számára egy órával a mérkőzés kezdete előtt nyílnak meg.

A vendégszurkolók a Strand utcai bejárat felől léphetnek be a szektorukba.

Látogassunk ki minél többen vasárnap a Sportcentrumba és segítsük győzelemhez a csapatot! Zúgjon a Hajrá Kécske!

TLC

(videó forrása: MLSZ Youtube, fotók: Sipos Bence (Kécskei Krónika), statisztika: magyarfutball.hu)