A Csákvár ellen fejezzük be a bajnoki idényt

A Merkantil Bank Liga NB II 34., egyben utolsó fordulójában a Tiszakécskei LC Csákvárra utazik, hogy megmérkőzzön az Aqvital FC Csákvár gárdájával. 

Befejeződik egy rendkívül hosszú NB II-es bajnoki évad, amely sajnos, nem sikerült jól csapatunk számára. Ennek ellenére az utolsó fordulóban úgy utazik Csákvárra együttesünk, hogy szeretne szépen búcsúzni a szezontól. Az ellenfél az a Csákvár lesz, amely masszív középcsapatként zárhatja a bajnokságot. A hazaiak legutóbbi három bajnoki mérkőzésükön két győzelem és egy vereség mutatóval rendelkeznek. Az a vereség is a bajnok Nyíregyháza Spartacus ellen elszenvedett idegenbeli 2-1. A másik két meccs sorrendben: BFC Siófok- Csákvár 1-2 és Csákvár-Kozármisleny 3-1. Ezek az eredmények is jól mutatják, hogy erős csapat otthonában kell helytállni vasárnap.

Az Aqvital FC Csákvár honlapján így jellemezték csapatunkat, a mérkőzés előtti felvezetőben:

,,Bár a Tiszakécske együttesének sorsa már eldőlt, a következő szezont az NB III-ban kénytelen tölteni, az elmúlt hetekben kimondottan jó formába lendült. Balogh Pál vezetőedző nyolc fordulóval ezelőtti érkezése óta megváltozott a gárda játéka, bátrabban felvállalta az összecsapásokat és ez az eredményein is meglátszik. Három, három győzelem és döntetlen mellett mindössze kétszer szenvedett vereséget, az utolsó öt fordulóban veretlen maradt. A Szeged elleni idegenbeli győzelemre, a Fáy utcában elért döntetlenre – ez különösen fájt a feljutásért küzdő Vasasnak -, illetve az Ajka hazai legyőzésére klubszimpátiától függetlenül felkapták fejüket a szurkolók. A Bács vármegyeiek keretében három volt játékosunk is szerepel, Kocsis Dominik, Torvund Alexander és Takács Tamás nem is olyan régen, még csapatunk sikeréért küzdött.”

A mérkőzés játékvezetője Kovács Imre lesz, az asszisztensek Kovács Gábor és Máyer Gábor, a tartalékjátékvezetői feladatokat pedig Bana Gergely látja el.

A mérkőzéssel kapcsolatban Balogh Pál a Tiszakécskei LC vezetőedzője úgy nyilatkozott a tiszakecskefoci.hu-nak: 

A három bajnoki pont megszerzéséért utazik el a csapat Csákvárra. Úgy gondolom, hogy ebben az összetételben utoljára lép pályára a gárdánk, így szeretném, ha ez mindenki számára szép búcsúval zárulna.

meccstörténelem: 

Nyolc másodosztályú bajnoki mérkőzés szerepel a közös sportmúltban. A meghatározó a döntetlen eredmény. Érdekesség, hogy ebből négyszer lett 1-1 a végeredmény. A döntetlenek mellett van 2 tiszakécskei és egy csákvári győzelem. Legutóbb decemberben játszott egymással a két csapat, akkor is 1-1 lett a mérkőzés végeredménye, arról a találkozóról alább tekinthetnek meg összefoglalót:

szurkolói információk: 

Vendég szurkolók:

Egységes jegyár: 1.500 Ft

Parkolás: a vendégszektor melletti területen kialakított parkolóban.

Mindent bele fiúk! Hajrá Kécske!

TLC

(szöveg forrása: magyarfutball.hu, aqvitalfc.hu, fotók: Sipos Bence, Szentirmay Tamás)